Stichting youth-R-well.com

 yrw logo

Youth-R-Well.com is de onafhankelijke stichting die zich inzet
voor jongeren met reuma 
in de leeftijd van 16 tot 30 jaar.

"Reuma? Daar ben je toch veel te jong voor?!" Dat is een opmerking die we allemaal wel eens naar ons hoofd geslingerd krijgen. Het beeld wat mensen bij reuma hebben is toch al snel een oudere vrouw achter een rollator of een doorgewinterde bouwvakker met versleten knieeen. Maar niets is minder waar! Wist je dat 1000 tot 3000 kinderen in Nederland voor hun zestiende reuma krijgen? En ook bij jongvolwassenen komt reuma veel voor. Je kunt dus nooit te jong zijn voor reuma en ook bij jongeren heeft de reuma veel impact op het dagelijks leven.

Zo lopen jongeren tegen heel andere problemen aan dan volwassenen die deze aandoening hebben. De reuma openbaart zich bij jongeren precies op het moment dat er belangrijke keuzes moeten worden gemaakt voor de toekomst. Keuzes wat betreft studie en werk, maar ook keuzes in relaties en zelfstandig worden. Daarnaast moet reuma gecombineerd worden met een social leven en het wordt bij deze jongeren vaak op jonge leeftijd pijnlijk duidelijk dat je met reuma soms veel minder kan dan je vrienden en vriendinnen. Daarnaast speelt onbegrip ook een grote rol in het leven van deze jongeren. Aan de buitenkant is niet te zien hoeveel pijn je hebt en je wordt vaak raar aangekeken als je de lift neemt in plaats van de trap of niet op kunt staan voor een ouder iemand in de bus of trein. 

Stichting Youth-R-Well.com biedt een platform waar deze jongeren met reuma zich in kunnen herkennen en met elkaar in contact kunnen komen. Door informatie te geven, maar ook door activiteiten te organiseren –zowel online als offline - wil Youth-R-Well.com laten zien hoe je positief kunt blijven. Daarnaast wil de stichting jongeren met reuma onder de aandacht brengen in Nederland, zodat jongeren zich meer begrepen voelen en ook meer begrip krijgen in de samenleving.  

  • rsz 248183 484493284907072 1304470880 o
  • rsz 129
  • rsz 200069 197441386945598 2910558 n
  • rsz 379593 533462710010129 1141638843 n
  • rsz 558467 463672890322445 1114647614 n
  • rsz 578206 429451430411258 1248522171 n

Missie en visie 

Youth-R-Well.com is een onafhankelijke stichting voor en door jongeren met reuma en wil jongeren met reuma met elkaar in contact brengen en motiveren tot het aangaan van uitdagingen en behouden van positivisme. Dit om reuma op een goede manier in hun leven in te passen. Het is onze missie om te zorgen voor een goede kwaliteit van leven voor jongeren met reuma. 

We willen dit bereiken door nu en in de toekomst een platform te bieden voor jongeren met reuma waar zij met elkaar in contact kunnen komen in het forum en de chatbox, hun zorgen kunnen uiten en vragen kunnen stellen aan deskundigen. Op deze manier proberen wij alle jongeren met reuma te bereiken. De website met dit online platform is dan ook de basis voor Youth-R-Well.com. 

Naast online contact blijkt toch steeds weer dat veel jongeren hiernaast ook behoefte hebben aan face-to-face contact. Eén van de successen van Youth-R-Well.com is dan ook het organiseren van events. Hier ontmoeten jongeren met reuma elkaar, delen zij ervaringen en leren zij van elkaar, maar ook van wat wordt aangeboden als event. De eventscommissie van Youth-R-Well.com organiseert evenementen die zichtbaar bijdragen aan een positieve uitstraling van jongeren met reuma en een jong imago. De events moeten uitdagend en actief zijn, appelleren aan positief omgaan met de ziekte en uitgaan van de mogelijkheden, in plaats van de onmogelijkheden.

Tot slot is het ook een doel van Youth-R-Well.com om meer bekendheid te creëren voor jongeren met reuma. Meer bekendheid bij de jongeren met reuma, maar ook bij plaatselijke en regionale reumapatiëntenverenigingen en behandelaars en de omgeving van de jongeren. Dit laatste is erg belangrijk, want zonder begrip van de omgeving is het voor jongeren met reuma lastig om alles uit zichzelf te kunnen halen.

In de toekomst zullen we ons blijven inzetten voor de jongeren met reuma en het online platform en zullen we de events blijven aanbieden. Jongeren met reuma zijn, en blijven, niet alleen! 

Logologo boom

Het logo van Youth-R-Well.com bestaat uit twee delen. Ten eerste de boom, dit stelt de basis van de stichting voor; het online platform, de website waar jongeren met reuma terecht kunnen voor informatie en contact. Hierin is de hand te zien die staat voor de helpende (onder)- steunende, dragende hand. De handjes tussen de bladeren staan symbool voor 'elkaar een handje helpen'. Youth-R-Well.com is namelijk de online community waar jongeren met reuma elkaar kunnen ontmoeten, steunen en informatie kunnen uitreiken en ontvangen.