Bestuur

Alle activiteiten, zowel online als offline, worden mogelijk gemaakt door de inzet van het bestuur van Stichting Youth-R-Well.com. Op vrijwillige basis zetten zij zich in om de positie van jongeren met reuma in Nederland te verbeteren. Hieronder stellen de bestuursleden zich aan jullie voor.


IMG 0944 - kopieVoorzitter: Wendy
He lieve mensen. Mijn naam is Wendy, ik ben 21 en ik heb reuma. Ik heb me natuurlijk nog nooit zo voorgesteld, direct over je reuma beginnen is echt een no-go. Maar voor alles is een eerste keer en als ergens iemand zou willen weten dat ik reuma heb, zijn jullie het wel. Het is toch fijn om te weten dat er iemand met reuma bestaat, net zo leuk als jij.
Goed, ik ben dus Wendy maar naast mijn reuma hou ik me ook nog wel eens met wat andere dingen bezig. Ik doe een master technische bedrijfskunde aan de mooiste universiteit van Nederland, de Rijksuniversiteit Groningen. Ik woon sinds drie jaar ook in de stad en heb vorig jaar een benedenwoning gekregen dankzij de gemeente. Er gaat niets boven Groningen (behalve een paar koeien en trekkers dan).

Sinds mijn 14e heb ik de diagnose JIA, ook wel jeugdreuma. Ik heb een beetje pech gehad wat betreft dokters, waardoor ze er te laat achter kwamen dat het reuma was. Hierdoor loop ik al een aantal jaren rond met een versleten heup. Dankzij revalidatie weet ik aardig goed hoe ik het beste kan lopen zonder teveel pijn te hebben. Tegenwoordig heb ik een hele lieve reumatoloog die er voor hoopt te zorgen dat mijn heup het enige aangetaste gewricht is. So far, so good.
Een aantal jaren geleden ben ik voor het eerst mee geweest met het zeilweekend. Ik maakte kennis met een leuke groep mensen en besloot vrijwilliger te worden in de PR commissie. Ondertussen doe ik alweer meer dan twee jaar vrijwilligerswerk voor Youth-R-Well.com. Op dit moment ben ik de nieuwe voorzitter van het bestuur.
Contact: voorzitter@youth-r-well.com

 

Meike

Vice Voorzitter: Meike (aspirantlid)

Hoi allemaal! Ik ben Meike en ben 18 jaar. Momenteel studeer ik chemie in Breda, dit doe ik met veel plezier. Ik woon nog thuis bij mijn ouders in het kleine dorpje Wernhout. Daarnaast werk ik bij IKEA op de foodafdeling. Ook ben ik best sportief en houd ik van wintersport. Met school ben ik in Saalbach-Hinterglemm geweest waar ik ook heb leren skiën. Ik zou graag nog vaker willen gaan maar in de zomer naar zon klinkt ook wel heel goed. Verder vind ik het erg leuk om dagjes weg te gaan maar kan je mij ook op de bank vinden waar ik uren naar series en films kan kijken.

Sinds mijn 14de heb ik jeugdreuma, waar ik gelukkig nu nauwelijks last meer van heb. Die zomer ben ik ook mee geweest met de jongerenvakantieweek in Texel, daar vierde ik mijn 15de verjaardag en vond het een fantastische week met allemaal nieuwe mensen! Drie jaar later ben ik als vrijwilliger gaan helpen bij deze stichting, waar ik hoop dat ik mijzelf nog voor een aantal jaar kan inzetten. Ik vind het een leuke stap die ik gezet heb.
Contact: info@youth-r-well.com

Charlotte.10.16 Penningmeester: Charlotte
Hi! Ik ben Charlotte, 26 jaar en woon in Lisse in Zuid-Holland. Ik heb Marketing gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ik ben Management Trainee bij de Lidl, een drukke job maar erg leuk. Ik woon samen met mijn lieve gekke hond Dushi. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te sporten, te borrelen en uit te gaan met vriendinnen en natuurlijk winkelen. Uiteraard ben ik ook fan van Netflix en chillen ;)

Ik zit al heel lang, ongeveer 6 jaar, bij Youth-R- Well.com. Ik zit er het langst bij van het bestuur en de vrijwilligers, ik ben dus eigenlijk een senior binnen Youth-R-Well.com :p Ik ben met Youth-R-Well.com in aanraking gekomen door mijn zus. Wij zijn ook beide nog aanwezig geweest bij de oprichting van de onafhankelijke stichting, zij is inmiddels gestopt als voorzitter maar doet nog wel projecten voor ons. Ik ben al een aantal jaar penningmeester en dit past ook goed bij
mij. Ik werk graag met cijfers en budgetten een functie op de achtergrond, maar hierdoor lever ik
toch een bijdrage aan jongeren met reuma. Wil je nog meer van mij weten of heb je andere vragen, kun je altijd een berichtje sturen!
Contact: info@youth-r-well.com

Secretaris: Wij zijn op zoek naar een secretaris. Heb jij interesse en lijkt het jouw leuk om deel uit te maken van ons bestuur? Stuur dan een email met jouw CV en motivatie naar info@youthrwell.com 

 

Foto Marike

Hoofd Website: Marike
Hallo, mijn naam is Marike. Ik ben 28 jaar en woon in Rotterdam met mijn vriend Rutger en mijn katten Ella en Bobje. Ik studeer op dit moment de master Literaire vorming en literair veld aan de Vrije Universiteit en ben in de afrondende fase van mijn studie. Sinds 2012 heb ik artritis psoriatica, waardoor ik wat studievertraging heb opgelopen. Niet leuk natuurlijk. De reuma is op dit moment in remise, maar ik heb er nog wel dagelijks last van. Ik vind het erg lastig dat het een onzichtbare ziekte is en hoop als vrijwilliger bij een reumavereniging de ziekte wat toegankelijker te maken voor het grote publiek.

Mijn droom is om kinderboekenschrijfster te worden. Mijn twee grote voorbeelden zijn Toon Tellegen en Roald Dahl. Al sinds kleins af aan ben ik bezig met de zoektocht naar de mooiste woorden. Verder ben ik afgestudeerd in de journalistiek. Mede daarom heb ik mij aangesloten bij het websiteteam. Sinds oktober 2015 ben ik vrijwilliger bij Youth-R-Well. Sinds maart 2016 ben ik Hoofd Website. Ik ben nu elke dag van de week bezig met het schrijven van artikelen. Mijn leven kan bijna niet mooier, nou ja, misschien geen reuma meer dan.
Contact: website@youth-r-well.com 

13087689 1039823902733250 1194996221794102993 nHoofd Events: Annalisa 
Hii allemaal, ik ben Annalisa, ik ben bijna 21 jaar en ik woon in Soest samen met mijn ouders, broertje en zusje. Momenteel volg ik de studie Technische Bedrijfskunde en begin ik na de zomervakantie met mijn minor en ik heb daarna een half jaar afstudeerstage. Daarnaast is ons huis bijna een dierentuin, we hebben twee honden, twee konijnen, koi-karpers en nu wil mijn moeder ook nog een kat aanschaffen. Om de dierentuin compleet te maken is mijn hobby paardrijden. Daarnaast vind ik het ook leuk om met vriendinnen terrasjes te pakken, te winkelen, reizen en ik hou van lekker (healthy) eten. Dit klinkt allemaal een beetje cliché daarom geeft reuma mij een leuke twist ;). Vanaf dat ik anderhalf jaar oud ben heb ik jeugdreuma en ben ik meerdere keren mee gegaan op jongerenweekend. Dit beviel mij toen altijd heel goed. Ik ben uiteindelijk vrijwilliger geworden voor Youth-R-Well omdat ik graag uit mijn comfortzone wilde stappen en mijn “levenservaring” met jeugdreuma wilde delen met andere jongeren. Ik hoop dat ik mijzelf nog een aantal jaren kan inzetten voor de stichting!
Contact: events@youth-r-well.com

IMG 3435Coördinator projecten: Linda
Hi! Ik ben Linda, ik ben 28 jaar en woon in Schiedam. Het is alweer 9 jaar geleden dat ik voor het eerst mee ging met een event van Youth-R-Well.com. Na een tijdje mee te zijn mee geweest met events ben ik zelf ook vrijwilliger geworden en sinds YRW een stichting is ben ik de voorzitter van de stichting. Sinds kort heb ik het voorzitterschap overgedragen aan Wendy, en hou ik mij op projectbasis bezig met YRW. Ook heb ik een aantal jaren meegeholpen met de organisatie van de events en ben ik de eerste vier jaar van de Jongerenvakantieweek mee geweest als begeleider. Sinds een paar jaar doe ik ook veel internationaal voor YRW en zit ik in de Europese YoungPare werkgroep van Eular. Met YoungPare zijn we onder andere bezig om een Europees netwerk te creëren van jongerenorganisaties.
Contact: l.vannieuwkoop@youth-r-well.com