Vacature JVW

Wil jij graag mee naar Texel tijdens onze Jongerenvakantieweek? Dat komt mooi uit! We zijn namelijk opzoek naar vrijwilligers en een verpleegster die zich tijdens deze week willen inzetten. Ga voor meer informatie over de precieze werkzaamheden en eisen naar de vacaturepagina.

De week vindt plaats van tussen 27 juli en 3 augustus 2018 en de voorbereidingen zullen in september al beginnen!

Zeilweekend nu maar € 70

Ook dit jaar organiseren we weer een wáánzinnig weekend op het eiland Robinson Crusoë van Sailwise in de Loosdrechtse Plassen. Kijk jij er ook dit jaar al weer maanden naar uit of ben je heel nieuwsgierig naar dit weekend en wil je graag mee? Geef je dan nu op voor een fantastisch zeilweekend, nu maar € 70! 

Van vrijdagavond 2 juni t/m maandag 5 juni!

Ga hier naar het aanmeldingsformulier

Sporten bij Didit

 

Kom je bij ons sporten Youth R Well

Youth-R-Well en Didit gaan samen de strijd aan tegen vermoeidheid door de ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa! Lees snel verder om te zien hoe wij dit gaan doen!

Vermoeidheid
De dag moet nog beginnen maar je bent al zó moe dat je er als een berg tegenop ziet.. Komt dit je bekend voor? Dan ben je zeker niet de enige! Ruim de helft van de jongeren met een reumatische aandoening heeft namelijk last van vermoeidheidsklachten. Hartstikke vervelend want dit kan je flink belemmeren in jouw dagelijks leven. Op de website van Didit kun je meer lezen over de oorzaken van vermoeidheid bij een chronische ziekte. Hoewel het misschien tegenstrijdig klinkt is sport een belangrijke behandeling voor vermoeidheidsklachten. 

Sporten met reuma
Misschien heb je altijd veel gesport, maar is dit door jouw reuma lastig geworden. Is jouw conditie erg achteruit gegaan of heb je altijd veel last van jouw gewrichten tijdens of na het sporten? Ook daar kunnen we jou bij helpen. Kijk eens op de website van Didit voor tips!

Traject bij Didit
Bij Didit train je gedurende een half jaar in een groep van maximaal 10 jongeren onder begeleiding van een fysiotherapeut in Utrecht. De fysiotherapeut maakt een programma wat speciaal is afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Daarnaast maak je tijdens gasttrainingen kennis met allerlei verschillende sporten. Door regelmatig te sporten verbetert jouw algehele conditie. Daarnaast zorgt sport ook voor een gelukkig gevoel. Hierdoor is beweging een heel belangrijk middel in de strijd tegen vermoeidheid!

"We zijn niet samen aan het sporten omdat we zielig zijn, maar omdat we het beste uit onszelf willen halen op onze manier!”

Ervaringen deelnemers
Op de website van Didit vertellen verschillende deelnemers over hun ervaringen bij Didit. Zo ook Lotte (24), zij sport nu vier maanden bij Didit:

"Sporten is weer leuk geworden voor mij! Ik hoef nu niet te sporten op een tempo dat te hoog ligt en ik hoef ook niet uit te leggen aan de groep waarom ik op een lager pitje sport. Hetzelfde geldt voor iedereen die aan het traject meedoet. Je hoeft aan niemand verantwoording af te leggen over je situatie. We zijn niet samen aan het sporten omdat we zielig zijn, maar omdat we het beste uit onszelf willen halen op onze manier!”

Wil je meer lezen over de ervaringen van Lotte of andere deelnemers bij Didit? Op de website van Didit lees je hun
verhaal!

Gratis en vrijblijvende intake
Je kunt gratis en geheel vrijblijvend een keer bij ons langskomen voor een intakegesprek. Wij gaan dan met jou kijken waar je naar op zoek bent en wat wij jou kunnen bieden. Kijk voor meer informatie over Didit op www.sportvoorenergie.nl of stuur een mailtje naar info@sportvoorenergie.nl.

Actie!
Vermeld bij jouw aanmelding dat je bij Didit bent gekomen via de website van Youth-R-Well. Je krijgt dan 10% korting op jouw traject bij Didit.

 

DidIt logo met ondertitel smal goed

Youth-R-Coach voorpublicatie Anne Lieke

Voorpublicatie youth r coach

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anne Lieke vond en vindt het maar niets, het woord Lotgenoten contact. Is daar geen ander woord voor te bedenken? Maar waar het woord haar tegenstaat, vindt ze de invulling van dat woord bijzonder, en zinvol. ‘Een weekend als een super-haptonomie-sessie’ schrijft ze over het weekend waarin de jongeren van Youth-R-Coach  ‘met elkaar opgescheept zaten!’ Een openhartige voorpublicatie uit het boekje van Anne Lieke dat over een paar maanden klaar is voor publicatie. Wij zijn benieuwd naar de rest van haar boekje!

Vacature secretaris

Vacature secretaris

Ben jij enthousiast, heb je goede schriftelijke en communicatieve vaardigheden? Ben jij ordelijk en wil jij je graag inzetten voor stichting Youth-R-Well.com? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wij zijn op zoek naar een nieuwe secretaris! De secretaris vervult een belangrijke en leuke functie binnen het bestuur. Je werkt niet binnen een commissie, maar je werkt samen met de overige bestuursleden en met name met de voorzitter. Als secretaris ben je onder andere verantwoordelijk voor:

 • Het schrijven van brieven en andere stukken voor Youth-R-Well.com.
 • Het notuleren van vergaderingen van het bestuur.
 • Het overzichtelijk houden van de e-mail inbox, het beantwoorden van binnenkomende e-mails of het doorsturen van mails indien deze door een ander beantwoord dienen te worden.
 • Een overzichtelijk en compleet archief van alle notulen en brieven die zijn verzonden en ontvangen.
 • Het onderhouden van contact met de adviescommissie.
 • Het schrijven van het jaarverslag van de stichting aan het eind van het jaar (i.s.m. de voorzitter).
 • Het zoeken van en contact houden met mogelijke sponsors voor de activiteiten van Youth-R-Well.com (i.s.m. de voorzitter).

Als secretaris maak je deel uit van ons leuke bestuur! Het bestuur van onze stichting vervult een belangrijke rol. Zo stelt het bestuur gezamenlijk het beleid vast en werk je samen met de andere bestuursleden om van Youth-R-Well.com een groot succes te maken! Je komt in een gezellig team en als bestuurslid zijn er veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en veel te leren. Wat wij verwachten van bestuursleden:

 • Je toont initiatief en bent bereid tot aanpakken en samenwerken.
 • Je bent betrokken bij andere jongeren met reuma.
 • Je staat achter en handelt volgens de beleidslijnen van Youth-R-Well.com.
 • Je profileert jezelf als ambassadeur van de stichting.
 • Je bent minimaal een jaar beschikbaar.
 • Je behoort zelf tot de doelgroep van Youth-R-Well.com, je bent tussen de 20 -30 jaar en je hebt reuma.