“Zaterdag was het zover, de DJ workshop. Ik had me er echt op verheugd maar wist niet zo goed wat ik moest verwachten. In het begin gingen we eerst maar eens kijken hoe ons gevoel voor ritme was en legde hij ons de apparatuur uit”.

 

 

Gelukkig liet Koen (de DJ) ons wat figuren zien waarmee hij uitlegde hoe nummers over het algemeen zijn opgebouwd en wanneer in het nummer je er een plaat bij kan gaan mixen. 
Het moeilijkste was om het nummer wat je er in wilde gaan mixen op dezelfde snelheid te zetten als het nummer wat al draaide, gelukkig ging dit aan het einde al iets beter maar dit is iets waar je maanden voor moet oefenen dus het was niet zo gek dat Koen ons af en toe een beetje moest corrigeren. Als de snelheid van het nummer goed was moest je hem op de juiste tel starten en dan zachtjes in het nummer mixen door het volume op te schroeven en wat met de hoge en lage tonen te spelen. Uiteindelijk hebben we ook wat gespeeld met echo’s e.d. en werd het steeds meer een echt dancenummer.

In het begin dacht ik echt dat dit niet mijn ding zou zijn omdat ik door de bomen het bos niet meer zag (zoveel knoppen!!) maar uiteindelijk hebben we allemaal hartstikke veel geleerd en hebben we een paar heerlijke plaatjes gedraaid, we kregen volop zin om ’s avonds te gaan stappen, heerlijk die beats!

Er waren jammer genoeg niet zoveel mensen maar hierdoor hadden we per persoon meer tijd en hebben we dus meer geleerd dan gepland. Uiteindelijk zijn we dan ook allemaal met een DJ certificaat naar huis gegaan dus als je eens een feestje wilt bouwen geef je maar een belletje!

 


 {rscomments on}

 

POSTED BY Carlo | mrt, 23, 2009 | Niet gecategoriseerd