Fototransitie2010

Met ongeveer 16 jongeren verzamelen we bij Lasergames Utrecht om het spel van de toekomst te spelen. We spelen het spel in twee teams en gewapend met een lasergun en een vest met sensoren – dit lijkt nog het meest op een “ghost-busters-outfit”- kan het futuristische spel beginnen. We spelen twee rondes van 20 minuten.

In de arena gaan we op zoek naar onze tegenstanders die herkenbaar zijn aan de kleur van het vest (rood of groen). Er heerst een spannende en mysterieuze sfeer door allerlei geluids- en lichteffecten. Het rondsluipen en verschuilen in de verschillende gangen en area’s totdat de vijand komt, is echt heel leuk. Je kunt elkaar raken op het vest en lasergun en zo kunnen er punten verzameld worden voor het team. Ook kan je tijdelijk extra krachten krijgen door op verschillende mijnen te schieten zoals: snel schieten, onzichtbaarheid, onschendbaarheid of “spy color”. Die laatste is echt heel leuk omdat de vijand denkt dat ze bij jou in het team zitten en je ze dan toch kan raken. In de tweede ronde zijn we allemaal al wat meer geoefend en na afloop krijgen we een scorekaart met statistieken van het spel.

Het nakletsen doen we tijdens een borrel in het dichtstbijzijnde café. Ik vond het heel leuk om mensen te leren kennen die ik alleen van de chat kende. Het lasergamen was leuk, gezellig en fun! Dit is zeker voor herhaling vatbaar!!

Annemarie Dorjée

POSTED BY Carlo | mei, 11, 2010 |