De maand oktober is Ilse Masselink deskundige van de maand. Zij is als ergotherapeute verbonden aan het UMC Utrecht en beantwoordt deze maand al jullie vragen over hulpmiddelen en dergelijke.

Hoi Allemaal,

Ik ben Ilse Masselink, ergotherapeut en werkzaam voor de afdeling Reumatologie van het UMC Utrecht. Ik werk hier inmiddels alweer 18 jaar, een oude rot in het vak !!!!!, maar ik werk nog steeds met veel plezier.

Ik zie geregeld jongeren met jeugdreuma op de afdeling ergotherapie, vaak op verzoek van de reumaconsulent en/of transitiecoördinator. Ik vind het vooral erg leuk om met jongeren te werken omdat de vragen zo afwisselend zijn. De vragen lopen vaak zeer uiteen, vragen over verminderde handfunctie, waardoor er meer problemen met de studie kunnen zijn. Of vragen over hele praktische zaken zoals handige hulpmiddelen. Of als het moeilijk is om een balans te vinden in belasting/belastbaarheid/vermoeidheid.

Op de polikliniek doen we nu al weer een paar jaar groepsconsulten, het GMA. Een groepsconsult is een individueel consult, maar wel met meerdere patiënten in de groep. Samen met de reumaconsulent leiden wij de gesprekken. Dit is erg inspirerend en leuk om te doen. Vooral omdat er zoveel kennis onderling wordt uitgewisseld en je als patiënt ook veel informatie krijgt, die niet altijd in de spreekkamer bij de reumatoloog hoort.

Nu nog wat over mijzelf, ik ben getrouwd en heb twee dochters. Als je nog meer wilt weten; kom maar op met je vragen.

Tot horens,
Groeten.

Ilse Masselink
Ergotherapeut UMC Utrecht

{rscomments on}

POSTED BY Carlo | okt, 01, 2010 |