Prof. Eric Steegers is deskundige van de maand van november. Hij heeft een schat aan ervaring en kennis op het gebied van reuma & zwangerschap. Hieronder stelt hij zich voor:

Prof. Steegers is als gynaecoloog en hoofd van de subafdeling Verloskunde en Prenatale Geneeskunde en verbonden aan het Erasmus MC te Rotterdam. 

Prof. Eric A.P. Steegers (1961) behaalde zijn artsexamen en promoveerde (1990) aan de Katholieke Universiteit in Nijmegen. Na een gecombineerde Nederlandse – Engelse opleiding in de verloskunde en gynaecologie werd hij staflid (1996) en universitair hoofddocent (2000) binnen het Universitair Medisch Centrum St Radboud in Nijmegen. Vanaf 2001 is hij werkzaam binnen het Erasmus MC in Rotterdam als hoofd van de subafdeling en hoogleraar Verloskunde en Prenatale Geneeskunde (2004). Hij was lid van het bestuur van de Stichting Rotterdamse Opleiding voor Verloskundigen (SROV) en medeinitiatiefnemer van de Verloskunde Academie Rotterdam en de Master PA opleiding Klinisch Verloskundige. Tussen 2004 en 2008 was hij Secretary Treasurer van de International Society for the Study of Hypertension in Pregnancy (ISSHP). Als redacteur heeft hij bijgedragen aan meerdere nationale en internationale tekstboeken zoals het Nederlandse Leerboek Obstetrie en Gynaecologie en het Textbook of Periconceptional Medicine.

Zijn belangrijkste onderzoeksinteresses betreffen de etiologie van suboptimale zwangerschapsuitkomsten en gen-omgevingsinteracties van een gestoorde embryonale groei en vroege placentatie in het bijzonder. Verkregen kennis wordt gebruikt voor de implementatie van transmurale verloskundige zorginnovatie (zoals het gemeentelijke programma Klaar voor een Kind in Rotterdam), waaronder programma’s van preconceptiezorg.

Eric Steegers is getrouwd en heeft twee inmiddels volwassen kinderen. Zijn
hobby is zeezeilen.

POSTED BY Carlo | nov, 01, 2010 |