Onze deskundige van de maand maart is Martin de Munck. Martin is homeopaat. Al je vragen kan je aan hem stellen in het forum.

Even voorstellen

Mijn naam is Martin de Munck. Ik ben sinds 1998 homeopaat in Oegstgeest. In mijn praktijk zie ik mensen met diverse klachten. Kinderen met huidproblemen of allergische klachten, vrouwen met menstruatieproblemen of overgangsklachten. Of mensen met pijn in handen en polsen, bijvoorbeeld als gevolg van fybromyalgie of reuma. Juist die grote diversiteit vind ik zo heel leuk van mijn vak. Ik ben actief in de beroepsvereniging NVKH en ook in de vereniging die ouders wil voorlichten over vaccinaties, de NVKP. Voor wat meer informatie over mij en mijn praktijk zou je eens kunnen kijken op mijn website www.martindemunck.nl.

Volgende maand, van 10 tot 16 april, wordt wereldwijd de aandacht gevestigd op homeopathie. Ieder jaar wordt dat gedaan aan de hand van een thema. Dit jaar is dat “Homeopathie en soepel bewegen”. Toen ik gevraagd werd om de deskundige te zijn voor deze maand, dacht ik dat dit thema voor jullie ook interessant zou kunnen zijn. Zou homeopathie ook voor jou wellicht kunnen helpen om meer soepel te gaan bewegen? Of zou homeopathie iets kunnen doen voor de pijn die je hebt?

Homeopathie is een geneeswijze waarbij een homeopathisch geneesmiddel wordt gezocht dat past bij een zieke. Dus niet bij een ziekte, maar passend bij een individu. Een persoon met natuurlijk zijn klachten, maar ook met zijn bijzonderheden op mentaal en emotioneel gebied en andere kenmerkende symptomen. Er is dus geen homeopathisch geneesmiddel tegen reuma, maar wel voor een patiënt met reumatische klachten.

Ziekte is vaak een uiting van niet in balans zijn. Een goed gekozen homeopathische geneesmiddel stimuleert het zelfgenezend vermogen van degene die het inneemt. Als het lichaam onder invloed van het homeopathische geneesmiddel weer in balans komt, dan is de noodzaak voor het produceren van de symptomen opgeheven en de patiënt zal genezen. Helaas zijn er ook ziektes waarbij de balans zo ernstig is verstoord dat zelfs met een optimaal werkend zelfgenezend vermogen genezing niet mogelijk is. Gewrichten die zijn vergroeid door ernstige reuma zullen door een homeopathisch middel nooit herstellen. In dergelijke gevallen kan homeopathie wel een rol spelen bij de pijnbestrijding. Ook zal door optimalisatie van de vitaliteit de snelheid van het ziekteproces kunnen worden vertraagd.

Een homeopathisch geneesmiddel heeft meestal een plantaardige, dierlijke of minerale oorsprong. Door het te verdunnen en te schudden, we noemen dit potentiëren, wordt als het ware de energie van de grondstof vrijgemaakt. Omdat het zelfgenezend vermogen of de vitaliteit van iemand niet stoffelijk is, kan dit door het goed gekozen energetische middel positief worden beïnvloed. Dit maakt ook dat homeopathische geneesmiddelen niet schadelijk zijn voor je als je het volgens de voorschriften van de homeopaat inneemt. Ze verstoren de werking van de reguliere geneesmiddelen niet. Een heel groot voordeel is ook dat er geen bijwerkingen zijn. Je krijgt er dus geen andere klachten van, zoals zo vaak met de reguliere medicijnen het geval is.

Gedurende de Week van de Homeopathie zullen er diverse activiteiten worden georganiseerd, zowel landelijk als bij jou in de buurt. Om mensen te informeren over de homeopathische geneeswijze en behandelmethode houden homeopaten soms een open dag of verzorgen ze een lezing. Ga er eens heen en stel je vragen. Op de website van de patiëntenvereniging KVHN (www.kvhn.nl) komt een overzicht van alle evenementen.

Mocht je voor mij vragen hebben dan kun je die stellen via het forum. Ik hoop dat homeopathie voor velen van jullie een steuntje in de rug zal zijn, bij het omgaan met reuma of bij andere klachten die zich voordoen.

{rscomments on}

POSTED BY Carlo | mrt, 01, 2011 |