NajaarJongenjewilt

Je bent jong en je bent chronisch ziek, maar dat betekent natuurlijk niet dat je je daar bij neer moet leggen. Iemand die ziek is heeft ook heel veel mogelijkheden! Daar heeft de Week van Chronisch Zieken dit jaar eens extra bij stil gestaan. Door het hele land zijn evenementen georganiseerd en op 5 november was het openingsevent. Op dit event kon je andere jonge chronisch zieken ontmoeten, over de informatiemarkt lopen, shows bekijken op het hoofdpodium en leuke workshops volgen.

Youth-R-Well.com was daar natuurlijk ook bij. De hele kernploeg heeft haar gezicht laten zien op de informatiemarkt, Charlotte was ambassadrice en we hebben twee keer een workshop gegeven.

De workshop
Wij zijn jong, veelzijdig en zelfbewust en daarom willen we laten zien dat iedereen ondanks een beperking ook heel veel sterke punten heeft. En die mag je best laten zien. Bij onze workshop hebben we iedereen een creatief zelfportret laten maken waarin ieders kwaliteiten en talenten naar boven kwamen.

Er hadden zich maar liefst 40 mensen opgegeven, maar ondanks de toch wat lage opkomst op de dag zelf zijn er mooie kunstwerken gemaakt. Aan de hand van een silhouet van de gezichten van de deelnemers is iedereen helemaal los gegaan met verschillende kleuren verf, mooie vormen en prachtige figuren. Tijdens de workshops was het zelfs helemaal stil, zo hard was iedereen aan het werk. Door het mengen van verschillende kleuren verf ontstonden weer nieuwe kleuren en uiteindelijk zijn er hele mooie schilderijen gemaakt die iedereen natuurlijk mee naar huis mocht nemen.

De informatiemarkt
De leden van de kernploeg van Youth-R-Well.com hebben de hele dag bij onze stand gestaan waar ze alle geïnteresseerden enthousiast te woord stonden. Naast de ontmoetingen met een heleboel interessante mensen hebben we met de verkoop van de column-bundel van onze eigen columniste Marijn een mooi bedrag opgehaald voor het vakantiekamp voor jongeren dat we aan het organiseren zijn.

Ambassadrice Charlotte
Onze eigen Charlotte heeft tijdens het openingsevent alle jongeren met reuma vertegenwoordigd. Ze was de hele dag aanwezig om vragen te beantwoorden en heeft ook een interview gegeven met Manuel Venderbos op het hoofdpodium.

Het event van Jong en je wilt… was een inspirerende dag!

POSTED BY Carlo | nov, 16, 2011 |