Claudia van Goor is deskundige van de maand januari. Ze is masseuse en gespecialiseerd in het masseren van reumapatienten. Stel je vragen aan Claudia in het forum.

In 2010 dacht ik klaar te zijn met het verbreden van mijn horizon, ik kon immers sport-, ontspanning-. diverse wellness, manuele lymfedrainage-, bindweefselmassages, voetreflex en Reiki. Maar ik ontmoette iemand met fibromyalgie en die kon ik niet voldoende helpen met de technieken die ik machtig was. Vandaar dat ik ben gaan zoeken naar een cursus/opleiding die mij hierin kon sturen. Deze heb ik gevonden, de cursus heb ik gedaan. En in combinatie met wat ik deed, wist en kon heb ik volgens mij een perfecte therapeutische massage voor mensen met fibromyalgie.

Ik heb deze techniek op diverse patiënten toegepast en 9 van de 10 is er zeer content mee. Vrijwel allemaal hebben ze na de eerste keer echte spierpijn, vervolgens 1 a 2 dagen geen pijn en daarna komt de “fibro” pijn langzaam terug. Maar naarmate de behandeling wekelijks gegeven wordt merk ik vooruitgang in de pijnvrije dagen, zodat ook de behandelfrequentie verlaagt kan worden.

Een aantal van mijn cliënten komt nu alleen voor een onderhoudsbehandeling, want zij kunnen normaal functioneren en werken zonder hinder van hun fibromyalgie.

Het voordeel van de fibro massage is dat het niet alleen op de pijnlijke spieren werkt, maar ook op de psyche en eventuele hoofdpijnklachten kan verminderen. Daarnaast werkt massage altijd dieper door, het werkt door op het gehele lichaam.

Groetjes,

Claudia

{rscomments on}

POSTED BY Carlo | jan, 01, 2012 |