Wil Struijs is onze deskundige van de maand februari. Zij is reumaconsulent in het UMC in Utrecht. Stel je vraag aan Wil in het forum.

Mijn naam is Wil Struijs en sinds 1995 werk ik als verpleegkundig reumaconsulent, eerst in Hilversum en Almere en sinds 3 jaar in het UMC te Utrecht.

Ik heb in de loop der jaren met alle leeftijdsgroepen gewerkt. Ook heb ik cursussen gegeven aan reuma- en fibromyalgie patienten en gastlessen gegeven aan verpleegkundigen die de reuma opleiding volgden.

Mijn interesse voor de reuma kwam voort uit het werk als wijkverpleegkundige. Thuis bij de mensen zie je wat een chronische aandoening betekent en dat heeft gemaakt dat ik me steeds beter probeerde in te leven hoe het leven van een chronisch ziekte kan verlopen. Wel ben ik enorm blij dat in de loop der jaren de behandeling zoveel verbeterd is. Een van mijn speerpunten is dat je nooit uit het oog mag verliezen dat iedereen verschillend is en dat iedereen de gevolgen van de aandoening anders ervaart. Dat maakt mijn werk ook zo interessant.

Met vriendelijke groeten

Wil Struijs.

{rscomments on}

POSTED BY Carlo | feb, 01, 2012 |