In april was onze deskundige van de maand Sabine Fekkes. Zij is ergotherapeut vlakbij Nijmegen. Hieronder stelt Sabine zich voor.

Als enthousiaste ‘deskundige van de maand’ stel ik me bij deze graag aan jullie voor. Mijn naam is Sabine Fekkes, ik ben 34 jaar en in het bezit van zowel een Bouwkundig Ingenieurs als een Ergotherapeuten diploma. 

Sinds juni 2010 werk ik bij mijn eigen eerstelijns Ergotherapie praktijk; Ergotherapie Maatwerk te Beuningen (bij Nijmegen). Daarnaast werk ik voor Ergotherapie Maasstaete in Druten waar ik veel fysiotherapie collega’s heb. Voordat ik als zelfstandig ondernemer aan de slag ging heb ik als ergotherapeute werkervaring opgedaan in de eerste lijn, verpleeghuizen en bij het UWV, afdeling voorzieningen (werk en studie gerelateerd). Mijn stages liep ik in een revalidatiecentrum, een instelling voor verstandelijk beperkten en een verpleeghuis. Mijn afstudeeropdracht had alles te maken met aangepaste kleding en dat deze best heel mooi kan zijn. De nodige tips en trucs voor het aanpassen van kleding wil ik graag met jullie delen.

Ik gaf het al even aan; ik ben ook bouwkundige. De meesten vragen zich af wat ik dáár als ergotherapeute aan heb. In de richting van woningaanpassingen kan ik een mooie brug slaan en technisch inzicht is zeer waardevol voor hulpmiddelen. Een hele mooie combinatie dus!

Door mijn brede achtergrond en mijn eigen ervaringen met het leven met een beperking kwamen er allemaal verschillende vragen en uitdagingen op mijn pad en eigenlijk gebeurt dat nog steeds. Wat mij zo aanspreekt aan het vak ergotherapie is de verscheidenheid aan vragen en de uitdaging om met iedereen een mogelijkst simpele oplossing te bedenken die voor hem/ haar werkt en waar hij/ zij zich prettig bij voelt; Maatwerk dus!

Regelmatig kom ik mensen met reuma en gewrichtsklachten tegen. In de tijd dat Crossover boekjes samenstelde betreffende solliciteren met een beperking werkte ik mee aan het boekje ‘Jij zoekt werk en je hebt reuma, zo pak je dat aan”, te vinden en te downloaden via http://www.kenniscentrumcrossover.nl/doc/WN_reuma.pdf, en had daarna, ondanks dat ik zelf geen reuma heb, zitting in het deskundigenpanel.

Ik vind het leuk om met jongeren en volwassenen te werken omdat de vragen zo afwisselend zijn. Zo krijg ik veelal vragen over verminderde hand- armfunctie en zitten of verplaatsen wat problemen met de studie of het werk kan geven. Tevens begeleid ik bij het vinden van een balans in belasting/belastbaarheid/vermoeidheid en natuurlijk komen er vele hele praktische zaken, zoals handige hulpmiddelen, op mij af.

Goed, om een lang verhaal kort te maken; ergotherapie gaat dus over wonen, werken, studeren, vrije tijd, verplaatsen, verzorgen, etc. Ik vind het leuk om aan jullie vraagbaak mee te werken en hoop vele vragen te krijgen. Ook vind ik het bijzonder om van jullie te mogen horen waar jullie mee zitten of tegenaan lopen. Wat mij betreft; kom maar op met jullie vragen, ik heb er zin in!

Groeten,

Sabine Fekkes
Ergotherapeut Ergotherapie Maatwerk

 

POSTED BY Carlo | apr, 01, 2012 |