d043485

Zeilweekend van youth-R-well.com, naar horen zeggen staat het weekend bekend als een relaxt weekend vol met lol, maar ik, ik was er nog nooit geweest, dus moest ik maar op hun woord vertrouwen. Echter de donderdag voor het weekend,  werd ik toch wat zenuwachtig, allemaal nieuwe gezichten en met hen kennis moeten maken terwijl ik sinds 3 weken weer in een rolstoel zat…. Ik moest  nog even aan het idee: ‘nieuwe mensen leren kennen, terwijl ik mezelf maar half rollend (ene arm al in het gips) voort kon bewegen en 10 meter lopen al een immense uitdaging was….’, wennen. Toen ik een vriendin mijn twijfel over het al dan wel of niet gaan uitte, zei ze: “Nien, stel je niet zo aan, iedereen heeft daar wat”. 

Daar sta je dan, met wijd opengesperde mond en grote ogen, zo juist een goede figuurlijke klap in mijn gezicht ontvangen… Maar dit was exact wat ik nodig had, dus binnen 10 minuten was mijn tas opnieuw vol enthousiasme gepakt en had ik plots het gevoel dat het inderdaad wel eens een geweldig weekend kon gaan worden.

Dat laatste was geen woord te veel gedacht, het was een geweldig weekend, ik werd geaccepteerd zoals ik was, geen een keer is de vraag gekomen, waarom ik in die rolstoel zat, waarom ik dat stuk kaas niet kon schaven of waarom er eigenlijk een gipsspalk en een drukhandschoen om mijn arm zaten. Uit nieuwsgierigheid heb ik alleen antwoord hoeven geven op de vraag wat dat witte ding op mijn borst deed (morfine pleister).  Voorzichtig werd er afgetast naar ‘Jou Verhaal’, maar ook als je daarover je mond liever hield, was er nog genoeg gesprekstof en zeker genoeg te lachen! Ik heb in geen tijden zo erg de slappe lach gehad, mede doordat je elkaar begrijpt en de klik daardoor sterker wordt.

rsz d043192Maar het was natuurlijk een ZEILweekend, dus ach laten we daar ook eens wat over zeggen ;-). Ik ben een zeiler in hart en nieren, vanaf jongs af aan met mijn ouders mee geweest, nu lid van een studentenzeilvereniging, dus dat zag ik wel zitten. Er was een grote veelzijdigheid aan bootjes, van catamaran tot acces dinghy en van trimaran tot randmeer. Ook was er de mogelijkheid om te windsurfen, lekker op een surfplank te peddelen, te kanoën, of zelfs op een opblaas waterscooter met sneltreinvaart *ahum* de plas over  te crossen. En als dit alles net iets te veel van het goede was, of als je gewoon lekker van het weer wilde genieten, kon je ook op de heerlijke Fatboys op het eiland blijven of een plekje op de Bertus, alias de chillboat, met Fatboy en al claimen. Kortom voor ieder wat wils.

Ook kon  er ‘s avonds worden gezeild terwijl de schemer viel, om het extra spannend te maken, hielden de zaklampen er wel eens mee op, kwamen we er nog net op tijd achter dat je andere boten in het donker toch wel erg slecht zag en dat ook de steiger opeens wel heel snel dichterbij was gekomen. Spanning en sensatie dus.

roll m r inEr was zelfs nog plek voor het verwezenlijken van een droom, of beter gezegd iets afstrepen van een Bucketlist. Twee mensen (Yvette en ik) hadden de wens om nog een keer met rolstoel en al van de steiger af het water in te rijden. Zo gezegd, zo gedaan. Om het geheel een extra dimensie te geven, hebben we, of beter gezegd de crew van Robinson Crusoë, een mooie schans gebouwd, waar je met rolstoel en al af kon rollen, PLONS het water in. Om Japie en Weelie te sparen, werd er een rolstoel van zolder gehaald, die ik veilig een zwemvest om heb gedaan, lijntje er aan, zelf ook een zwemvest aan en gaan met de banaan. Lachen gieren brullen, mede dankzij Bram+crew die zich hebben gehouden aan het moto van dit zeilweekend: “Alles kan en niets moet”, dank daarvoor!

Met natte schoenen (ja die moet je niet aanhouden als je met rolstoel en al te water gaat… OEPS), een item minder op de bucketlist, een voldaan gevoel en mentaal weer helemaal uitgerust, ben ik samen met Weelie en Liza met het groene racemonster na een geweldig weekend weer huiswaarts gegaan.

Hopelijk op naar weer een mooi zeilweekend volgend jaar!

Liefs,
Nienke

 

Rens heeft naar aanleiding van het zeilweekend drie superleuke comics gemaakt!

1

2

 

Yvette heeft een heel leuk filmpje gemaakt over de rolstoelenschans.

 

 

 

POSTED BY Carlo | mei, 25, 2012 |