Eular

Youth-R-well.com helpt mee aan een internationaal onderzoek naar de ervaringen van jongeren met reuma. Wij willen graag meer weten over de gevolgen van het hebben van een reumatische aandoening voor jongeren tussen 18 en 35 jaar. Daarbij gaat het over de vraag wat hiervan de invloed is op jouw dagelijks leven, welke belemmeringen je ondervindt en wat jij denkt dat nodig is om gewoon te doen wat jij graag zou willen. 

Deze informatie willen wij verzamelen door interviews te houden met jongeren en door een groepsbijeenkomst met ongeveer 8 personen.

Wij willen jou graag vragen om mee te doen aan deze groepsbijeenkomst op dinsdagavond 8 januari in Utrecht in het UMC Utrecht. De avond begint om 19.30 uur en duurt ongeveer 2 uur. Alle deelnemers ontvangen een VVV Irischeque en vergoeding van de reiskosten.

Mocht je niet in de gelegenheid zijn om aan de groepsbijeenkomst deel te nemen, willen we je vragen of je bereid bent om aan een interview mee te doen. Het tijdstip en de plaats kunnen we in overleg vaststellen.

Met alle informatie die uit de interviews en de groepsbijeenkomst komt, zullen we natuurlijk uiterst zorgvuldig omgaan. Van onze bijeenkomst zul je een verslag ontvangen met de vraag of je akkoord gaat met de inhoud.

Op basis van dit verslag, samen met de verslagen uit Zweden, Estland, Cyprus en Duitsland, zal een vragenlijst ontwikkeld worden die in heel Europa wordt uitgezet onder jongeren met een reumatische aandoening. De uitkomsten van dit onderzoek moet de landelijke en internationale jongerenorganisaties suggesties en houvast bieden om de informatie en steun aan jongeren te verbeteren.

In dit onderzoek is jouw privacy gewaarborgd: Alle informatie uit het verslag zal volledig anoniem verwerkt worden en in publicaties zal de informatie nooit naar personen te herleiden zijn. Na beëindiging van het onderzoek zullen jouw adresgegevens niet bewaard worden.

Mocht je meer informatie willen over dit onderzoek, of als je belangstelling hebt om mee te doen, stuur dan een mailtje naar info@youth-r-well.com met als onderwerp internationaal onderzoek.

Bij voorbaat dank voor je interesse in dit onderzoek en we hopen dat je mee wilt doen.

Met vriendelijke groet,
Linda van Nieuwkoop, voorzitter youth-R-well.com, stichting voor jongeren met reuma
Judy Ammerlaan, verpleegkundig onderzoeker en transitie coördinator afdeling Reumatologie, Universitair Medisch Centrum Utrecht
Maarten de Wit, onderzoeker VU Medisch Centrum Amsterdam

{rscomments on}

POSTED BY Carlo | nov, 21, 2012 | Niet gecategoriseerd