Begin juli heeft er een schitterend evenement plaatsgevonden. Stichting Tesselhuus stelt een aantal weken per jaar een huis, wat volledig is aangepast en van alle gemakken is voorzien, ter beschikking voor groepen met gehandicapten of chronisch zieken. Dit jaar is er een onbezorgde vakantieweek aangeboden voor een groep jongeren met reuma in de leeftijd van 13 tot 15 jaar. Deze week is georganiseerd door youth-R-well.com in samenwerking met de Jeugdreuma Vereniging Nederland.

Een gezellig team van vijf jong volwassenen met reuma en een verpleegkundige hebben acht deelnemers een geweldige vakantie bezorgd. Met enthousiasme, inzet en plezier is er gewerkt aan de voorbereiding en uitvoering van de vakantie. De jongeren kregen de kans om waanzinnig veel leuke dingen te doen die anders misschien niet zouden kunnen. Elke dag weer een nieuwe bijzondere ervaring. Zo kregen we onder andere een rondvlucht boven Texel aangeboden van stichting Tesselhuus. Tijdens de activiteiten zijn positief omgaan met de ziekte en uitgaan van ieders mogelijkheden de uitgangspunten. Er is ook een ochtend ingevuld met vragen aan de transitiecoördinator/ reumaconsulent. Daarnaast is er veel gelegenheid voor lotgenotencontact, wat heel waardevol is.

Voor sommige jongeren was deze vakantie de eerste sinds lange tijd en voor de meesten de eerste vakantie alleen. Het duurde niet lang voordat de jongeren elkaar gevonden hadden. Het mooiste van deze week is dat je de jongeren echt ziet veranderen. In het begin nog wat stoer en afwachtend en aan het eind stellen ze zich helemaal open en zie je ze stralen. Je maakt zoveel mooie dingen mee en stiekem maakt dat best veel indruk. Het afscheid na deze intensieve week was dan ook niet makkelijk, maar het geeft je zoveel energie…

Vlak voordat we naar de boot gaan, krijgen we het prachtige nieuws dat we volgend jaar weer met een groep mogen komen. Fantastisch! Wow, wat een cadeautje om in dit soort prachtige projecten terecht te komen. Iedereen bedankt voor een onvergetelijke mooie week!

– Annemarie

Weekje Texel
Op zaterdag werd ik om half 10 met de auto opgehaald. Tegen de middag was ik op mijn bestemming. Het was best spannend, want ik ben nog nooit alleen op vakantie geweest. We hebben heel veel leuke dingen gedaan zoals: een rondvlucht, karten en naar de zeehonden. Het was heel erg gaaf! Ik vond het heel gezellig met iedereen en ik wil ook iedereen bedanken voor de gezellige week die ik mocht hebben.

– Leo

POSTED BY Carlo | jan, 11, 2013 |