reuma uitgedaagd!
 
Dit voorjaar begint Reuma Uitgedaagd! met een nieuwe serie trainingen om meer grip op je leven te krijgen. Hierbij maakt het niet uit of je net te horen gekregen hebt dat je reuma hebt of dat je er al jaren mee te maken hebt. Voor zowel de online als offline trainingen zijn er nog plekken vrij!
 

  • ‘Ik vind het moeilijk om mijn omgeving uit te leggen wat ik wel of niet kan, hoe pak ik dat aan? En hoe vertel ik op school of werk wat ik heb?’
  • ‘Ik doe graag aan sport, maar kan dat nog wel?’
  • ‘Hoe houd ik de regie over wat er in het ziekenhuis gebeurt?’
Deze vragen zullen bij veel jongeren met reuma bekend in de oren klinken. De zelfmanagementtraining Reuma Uitgedaagd! helpt je om antwoord te vinden op deze vragen. Samen met andere jongeren, die ook reuma hebben, ga je aan de slag met onderwerpen als medicijnen, pijn, communicatie, relaties, intimiteit, bewegen, dipje en vermoeidheid. De training wordt gegeven door speciaal opgeleide jongeren die ook reuma hebben.
Wat leer je bijvoorbeeld tijdens de zelfmanagementtraining?

  • Uitgaan van je mogelijkheden en talent!
  • Omgaan met vragen en problemen en het leren aangeven van je grenzen.
  • De regie over je leven in eigen hand nemen en het managen van je pijn en vermoeidheid.
  • Communiceren met je omgeving en zorgverleners.
 
Dit voorjaar is er weer een live zelfmanagementtraining Reuma Uitgedaagd! in een weekend op 15, 16 en 17 maart 2013 in Holiday Resort ‘Groot Stokkert’ in Wapenveld (Gelderland). Samen met 10 tot 15 andere jongeren met reuma en vier trainers (die ook reuma hebben en special zijn opgeleid) doorloop je de training. Wil je liever in een paar weken tijd online de training volgen? Dat kan ook! De online trainingen van Reuma Uitgedaagd! starten op 11 maart 2013.
 
Ga voor meer informatie of aanmelden naar www.reumauitgedaagd.nl. Je kunt op deze site ook een demovideo van de live training bekijken.
{rscomments on}
POSTED BY Carlo | feb, 13, 2013 | Niet gecategoriseerd