step2

Zaterdag 16 februari was het zover: het Step by Step event. Een event, georganiseerd vanuit de polikliniek Reumatologie van het Erasmus MC in samenwerking met Youth-R-Well.com. Een middag waar je, stap voor stap, wijzer werd met informatie over studie, werk en sport voor jongeren met reuma in de leeftijd van 16-30 jaar.

Het event vond plaats in de bioscoopzaal van het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. We werden ontvangen door de eventscommissie van Youth-R-Well.com. Er waren veel andere jongeren met reuma en er lagen cupcakes klaar in de kleuren van het nieuwe logo.

De middag begon met een presentatie van Coach (F) Irma, die vertelde over welke mogelijkheden tot studeren er zijn en welke aanpassingen je kunt aanvragen. Zeer informatief voor de studenten onder ons. Daarna was er een korte pauze waardoor je een kijkje kon nemen bij de stands van o.a. Reuma  Uitgedaagd, Coach (F)Irma en de mogelijkheid tot het aanschaffen van een gesigneerd exemplaar van SchEef, het boek van Marlies Allewijn. Na de pauze begon kinderpsycholoog Corina Valkenburg met ‘een staaltje ‘om’ gaan met reuma’, met als belangrijkste vraag hoe je, ondanks je reuma, de problemen waar je tegenaan loopt toch positief kunt bekijken!

stepNa deze workshop was Peet Peek aan de beurt met een workshop karate/zelfverdediging. Hier kon iedereen zich, voor zover het mogelijk was, sportief uitleven en werden we op onverwachte indringers voorbereid! De middag werd afgesloten met Emma @work, een uitzendbureau wat gericht is op jongeren met een beperking. Na een informatieve middag kregen alle aanwezigen een leuke goodiebag mee naar huis!

Ik vond het een zeer geslaagde middag. De middag, (die +/- 30 aanwezigen trok), begon met een column van Marijn Sikken. Reuma en haar geloofwaardigheid. ‘Kijk gewoon goed naar de momenten waarop je ziekte van zich laat gelden. Verhul die momenten niet, wees eerlijk en open. Je zult versteld staan van wat het je oplevert’ pakte direct mijn aandacht. De sfeer was goed, ‘fijn’ om zowel mentaal als fysiek bezig te zijn met reuma. Er waren veel lotgenoten en ik vond het zeer prettig om ervaringen uit te wisselen over werken en sporten. Een geslaagde middag en op naar het volgende event!

Pauline

POSTED BY Carlo | feb, 26, 2013 |