Opnames JZHMH

Je Zal Het Maar Hebben is een programma van BNN waarin presentator Valerio Zeno op bezoek gaat bij jongeren met een aandoening of beperking die niet bij de pakken neer zitten. Een kijkje in het archief laat zien dat reuma nog niet veel in beeld is gebracht, maar daar komt nu verandering in. Naast de aflevering met Tineke die het Syndroom van Sjogren heeft, komt nu ook Fibromyalgie aan bod met een aflevering over Yvette. Zet het dus alvast in je agenda: 7 mei om 21.00 uur.

“Ik had mezelf opgegeven nadat iemand mij tipte,” vertelt Yvette. “Van de honderden aanmeldingen zat ik bij de laatste 50 ongeveer. Ze kregen allemaal een huisbezoek met de camera erbij en toen bleek ik leuk genoeg. Ze waren ook op zoek naar genoeg afwisseling: evenweel man als vrouw en evenveel psychische als lichamelijke aandoeningen. BNN wilde ook al langer iemand met reuma, en omdat ik naast Fibromyalgie ook nog een aantal andere dingen heb werkte het goed.” 

rsz yvette parachuteIn de aflevering van Yvette neemt ze Valerio mee naar school. “Daar hebben we samen gerust, omdat ik vaker moet rusten voor ik iets kan doen.” Ook laat ze de camera’s kennis maken met haar favoriete sport: tafeltennis. Yvette sport namelijk om hoog niveau. “Ik heb Valerio in mogen maken met tafeltennis waarin we allebei in de rolstoel zaten.” Tot slot mocht Yvette ook nog iets van haar bucketlist (alles wat ze nog wil doen in haar leven) afstrepen, ze mocht parachute springen. “Dat was zo gaaf! Ik voelde me echt een superheld!”

Vaak gebeurt het niet dat er op televisie aandacht wordt gegeven aan reuma. Marijn, onze ex-columniste, schreef er een tijdje geleden al over. Reuma is lastig in beeld te brengen omdat je het (meestal) niet ziet. Yvette is er dan ook erg blij mee: “Het is heel erg goed dat er meer aandacht komt voor reuma. Ik hoop dat de uitzending mee helpt aan meer acceptatie voor reuma en dat mensen gaan snappen dat de ene dag beter is dan de andere. Dat je dat niet in de hand hebt en het dus niets met willen te maken heeft. Ik ben erg blij dat ik reuma wat meer een gezicht kan geven en mensen zien dat er meer bij komt kijken.”

De eerste aflevering van Je Zal Het Maar Hebben is gelijk de aflevering met Yvette, dus we zitten allemaal klaar op dinsdag 7 mei om 21.00. Op de website van het programma vind je meer informatie over Yvette en fibromyalgie. Vergeet ook niet de trailer te kijken!

 

 

POSTED BY Carlo | mei, 04, 2013 | Niet gecategoriseerd