Junipatrickklein

Onze deskundige van de maand juni is energietherapeut Patrick Vierhout. Door je lichaam en geest in balans te brengen helpt hij mensen van allerlei klachten af. Annemarie, vrijwilliger bij Youth-R-Well.com, vertelt ook over haar ervaringen bij Patrick. Ben jij nieuwsgierig geworden naar hoe Patrick jou zou kunnen helpen? De hele maand juni kan je al je vragen aan hem stellen!
(ter info: energietherapie kan een goede aanvulling zijn op je huidige behandeling, maar is natuurlijk geen vervanging).

Op 7 juni was Patrick online in onze chatbox tijdens een extra chatavond. Iedereen die geinteresseerd was kon vragen stellen. Benieuwd? Lees hier het verslag van de chatavond.

Ben je altijd energietherapeut geweest?
Van oorsprong kom ik uit de bloembollen en heb ik lange tijd sportkleding ontworpen. Een beetje vreemde combinatie met healing zou je kunnen zeggen. Zo heb ik dat zelf ook lange tijd gevoeld. Het leven loopt echter vaak anders dan dat je zelf bedenkt. Via een vriendin kwam ik in aanraking met Reiki. Ik had er nooit mee te maken gehad maar ging met haar mee. Dáár kwam ik erachter dat ik van alles voelde, dingen teweeg kon brengen bij mensen die ik niet voor mogelijk had gehouden. Om een lang verhaal kort te maken, ben ik me steeds meer gaan verdiepen in deze materie en heb hiervoor in de afgelopen 16 jaar verschillende cursussen en opleidingen gevolgd, waaronder Reiki 1 en Reiki 2, Shin-Do, Aurahealing en Sjamanisme.

Wat doet een energietherapeut precies?
Een energietherapeut kan op verschillende manieren werken. Mijn manier van werken richt zich vooral op het opnieuw in balans brengen van lichaam en geest. Hiervoor zijn verschillende technieken mogelijk. Afhankelijk van de klacht wordt dit bij de eerste behandeling bekeken. Gedurende de eerste behandeling verbind ik het lichaam weer goed met de hersenen waardoor er mentaal en fysiek heel veel veranderingen plaats vinden.

Hoe ziet een consult eruit?
Het eerste consult verbind ik dus het lichaam weer met de hersenen. Ik hoef de klachten van iemand dan ook niet te weten van tevoren. De verbinding tussen lichaam en de hersenen maak ik door het lichaam volledige uit te balanceren. De klachten die iemand heeft zullen dan verminderen of weggaan de eerste dagen. Na een aantal dagen kunnen ze weer terugkomen. Daar kan ik van afleiden hoe sterk het lichaam nog is. Bij de tweede behandeling zie ik dus waar het lichaam de verstoring nog niet zelf in balans kan houden en daar ga ik aanpassingen maken zodat de balans weer hersteld wordt. Het aantal behandelingen en de manier van behandelen is afhankelijk van de klacht.

Met wat voor klachten komen mensen bij jou in de praktijk?
Mensen komen bij mij met alle ziektes, zowel mentaal als fysiek. Als ik het algemeen bekijk zijn de meeste klachten rugklachten, maag-/darmklachten en mentale klachten. Ik heb nu zes mensen met reuma behandeld, waarvan er nog twee bij mij onder behandeling zijn. Op mijn website www.wapitihealing.nl staan ook verhalen van mensen die al behandeld zijn om een nog beter beeld te krijgen. Op welke vlakken kan jij als energietherapeut jongeren met reuma helpen? Wat ik voor de jongeren met reuma kan doen is dus zorgen dat ze weer energieker worden en dat er geen ontstekingen meer ontstaan. Een behandelplan hiervoor wordt in overleg met de klant en behandelend arts besproken.

Ervaring Annemarie (bij Patrick)
Via een vriendin, die ook reuma heeft, kwam ik in contact met Patrick. Haar succesverhalen bleven me fascineren. Ze had geen pijn meer en kon weer van alles. In eerste instantie dacht ik dat dit voor mij niets ging toevoegen: ik had niet dagelijks pijn, werkte gewoon fulltime, kon sporten en feesten. Wel had ik al geruime tijd weinig energie en was ik zóóó moe. Het soort moe waarvan ik tegen mijn artsen zei: “Ik ben zo moe en slapen helpt niet.” Toen niets hielp, dacht ik misschien kan Patrick mij hierbij helpen. De eerste behandeling was dan ook een bijzondere ervaring. Hij vraagt niet waarvoor je komt, maar gaat gewoon aan de slag. Eerst kijkt hij of het lichaam in balans is. Dit doet hij door te kijken of de Chakra’s (energiecentra van het lichaam) in één lijn staan. Als ze niet in balans staan, zet hij ze recht en kijkt bij een volgende behandeling of het lichaam sterk genoeg is om ze in balans te houden.

Vervolgens legde hij zijn handen onder mijn hoofd en voelde frequenties die hij ook kan aanpassen. Even daarna legde hij zijn handen op mijn knieën. Door de energie die hij doorgeeft werd het heel warm. Hoe kan dat? Hoe kan hij zomaar weten dat de reuma in mijn knieën zit? Ik had er op dat moment niet eens last van. Ongeveer een week na de eerste behandeling werd ik zo lekker wakker en had ik zoveel energie! Het voelde fantastisch. Helaas was het niet blijvend. Na een aantal behandelingen blijkt dat ik zelf de balans niet goed kan vasthouden en hebben we samen besloten de reuma aan te pakken.

Mijn grootste wens is om minder medicijnen te gebruiken en uit eindelijk misschien zelfs helemaal af te bouwen. Ongeveer 4 jaar geleden heb ik samen met mijn arts geprobeerd af te bouwen en dit liep toen helemaal mis. Als met al ben ik toen een jaar bezig geweest om weer een beetje mezelf te worden. Die medicijnen waren mijn houvast en ik was bang om dat los te laten. Dankzij Patrick heb ik mijn vertrouwen terug en durfde ik voorzichtig af te bouwen. Hij ondersteunt mij hierin en ook mijn artsen weten dat ik naar hem toega. Tijdens het afbouwen heb ik af en toe wel last van mijn knieën. Patrick helpt mij dan op afstand en de pijn is altijd binnen een paar dagen weg.

Ook heeft Patrick een paar keer de misselijkheid van MTX weggehaald. Inmiddels ben ik meer dan gehalveerd met mijn medicijnen en het gaat nog steeds helemaal goed! Ik dans en ik loop zelfs hard! Ik merk zoveel positieve effecten en zou dit echt iedereen willen aanraden. Ik merkte dat ik tegen de grenzen van de medische wereld aanliep en wilde meer. Patrick is een fijne therapeut die altijd voor je klaarstaat. Door zijn positieve manier van werken kan hij veel mensen inspireren. Hij is niet voor niets deskundige van de maand, dus stel al je technische, kritische en sceptische vragen.

Heb jij een vraag aan Patrick? Stel hem hier! 

POSTED BY Carlo | mei, 31, 2013 |