DSC07778

Het zeilweekend van Youth-R-Well.com. Ik had al leuke verhalen gelezen op het forum, zoals dat het relaxen is, veel lol hebben en actief zijn op het water. Die verhalen zijn leuk om te lezen en daarnaast zetten ze je aan tot nadenken om ook mee te gaan, want het leukste is om het zelf mee te maken!

In het begin, toen ik hoorde dat ik reuma had moest ik er niks van weten en wilde ik niks ondernemen met reuma weekendjes enzo. Maar hoe ouder ik werd, hoe meer ik me er in ging verdiepen en steeds meer mee doe. Ik ging naar het zeilweekend met de gedachte: ik zie wel hoe het gaat lopen, laat het maar allemaal over me heen komen. Maar toen ik er eenmaal was heb ik toch wel besloten de kat uit de boom te kijken. Het is natuurlijk wennen als je ergens voor de eerste keer naar toe gaat en helemaal niemand kent, maar je voelt je al gauw op je gemak want iedereen heeft wel iets.

Toen we eenmaal op het eiland waren, hebben we eerst een spelletje gedaan. Een soort van ‘wie ben ik’. Je kreeg een blaadje op je voorhoofd en je moest vragen stellen over wie je was, en uiteindelijk kom je erachter met wie je een match vormt. Erg leuk gedaan! Daarna hebben we ons voorgesteld en hebben we informatie gekregen wat je allemaal kan doen en wat voor boten ze allemaal hebben.

P5190026Na de uitleg werd er ook gevraagd of er nog mensen waren die zin hadden om met de zeilboot weg te gaan. Voordat de drie boten weg gingen hebben we onze spullen op de kamers gelegd. De drie zeilboten gingen rond een uurtje of 21:30 uur eropuit en om 23:00 / 23:30 uur waren we weer terug. Voordat we op de boot stapten deden we van die winddichte broeken en jassen aan die daar hingen, want het weer was niet echt lekker warm. Het was echt te gek om s ’avonds laat nog te gaan zeilen want dan heb je gewoon het hele water oppervlakte voor jezelf.

De volgende dag gingen we om 9 uur ontbijten en aan het eind van het ontbijt konden we kiezen wat we wilden gaan doen. De indeling was gedaan hebben we de tafels afgeruimd en hebben degenen die corvee hadden de rest opgeruimd, zoals de borden enz. in de vaatwasser en daarna afgedroogd. Toen hebben we weer de winddichte pakken aangetrokken en zijn we op de boten gegaan.

s ’Middags hadden er weer een aantal mensen corvee en die gingen de tafels dekken voor de lunch. Bij de lunch was het weer hetzelfde verhaal met de indeling wat je wilde gaan doen. s ’Middags ging ik op de Trimaran, echt leuk om te doen als er genoeg wind staat. Toen ik er mee op het water ging stond er op een gegeven moment geen wind, erg jammer maar wel leuk om een klein rondje er mee te varen.

Daarna hebben we weer avond gegeten en hebben we naar het eten gewaterskied. Je kon ook kneeboarden en wakeboarden. Erg leuk als je het kan, maar het wakeboarden ging toch best lastig als je het nog niet eerder hebt gedaan. Ik moet maar een jaarabonnement nemen zodat ik het volgend jaar wel kan! 🙂

DSC07742De volgende dag zijn we met een groep wezen kanoën. Het was erg leuk, want het was mooi weer. Wel had ik veel spierpijn de volgende dag. s ’Middags ben ik weer gaan zeilen, dit was echt geweldig! Lekker muziekje, zonnetje  en lekker eten en drinken.

De laatste dag zijn Leonie en ik na het ontbijt wezen suppen, ook iets om nooit te vergeten. Top gewoon! Dan sta je daar op een surfplank op het water en een pedel in je hand. Nou, dat ging wel een paar keer mis. En koud dat het water was! Maar hoe vaker je viel hoe minder koud het was.

Ik wilde al een tijdje graag vrijwilliger worden van Youth-R-Well.com en na het weekend heb ik me dan ook meteen aangemeld!

Groetjes,
Kim

 

POSTED BY Carlo | jun, 01, 2013 |