NELCA banner

Een paar maanden geleden zijn we benaderd door Katy van Stichting NELCA (Netherlands Expat Ladies Charaty Association). Dit is een stichting voor vrouwen uit het buitenland die in Nederland wonen. Elk jaar organiseren ze een benefiet om geld in te zamelen voor een goed doel. En raad eens wat het goede doel van dit jaar is? Juist! Dit jaar zamelt NELCA geld in voor jongeren met reuma.

Speciaal voor Youth-R-Well.com organiseert NELCA een sponsorloop door de historische binnenstad van Amersfoort. Deze loop van 5 kilometer (een 5K) brengt je langs alle mooie plekjes van de stad en begint en eindigt op het terras van het prachtige restaurant Zandvoort aan de Eem. Een heerlijke wandeling, want rennen mag maar is niet vereist. Na een feestelijke opening lopen alle donateurs de 5K en zullen de vrijwilligers van Youth-R-Well.com langs de route staan om je de weg te wijzen en een eindje mee te lopen. 

dsc02670sv Fotor CollageWij zijn Katy en alle vrijwilligers van Stichting NELCA erg dankbaar dat ze dit benefiet voor ons willen organiseren. Met het geld dat wordt opgehaald kunnen wij meer doen om jongeren met reuma in Nederland te helpen en op de kaart te zetten. Zo kunnen we events organiseren en zorgen we ervoor dat hulpverleners en de omgeving van deze jongeren meer weten over reuma en hoe dit het leven van de jongeren beïnvloed. 

Op 6 oktober willen we niet alleen geld ophalen, maar ook aandacht schenken aan jongeren met reuma. Veel mensen vinden het moeilijk om zich een beeld te vormen van de invloed dat reuma heeft op het dagelijks leven en dat willen we tijdens het benefiet recht zetten. Daarom hopen we dat zoveel mogelijk jonge mensen met reuma ook echt aanwezig zijn! Natuurlijk zijn de vrijwilligers van Youth-R-Well.com er, maar hoe geweldig zou het zijn als jij (en je familie) er ook bij zou zijn? Het wordt een gezellige dag waarbij we ook nog eens een sportieve prestatie leveren. Een 5K rennen gaat voor de meeste van ons niet, maar lopen of rollen ligt vaak wel binnen onze mogelijkheden. 

Doe mee!

De 5K begint op 6 oktober 2013 om 11.00 uur op het terras van Zandvoort aan de Eem in Amersfoort. Iedereen die heeft gedoneerd zal er zijn en het belooft een gezellige dag te worden. De route is helemaal rolstoel- en kinderwagen-proof dus ook als je niet goed ter been bent kun je gewoon meelopen of meerollen.

Om mee te doen zijn er drie donatietarieven:
Volwassenen (20+): € 12,50
Jongeren (13 – 19 jaar): € 8,00
Kinderen (12 jaar en jonger): gratis!

Wanneer je een begeleider nodig hebt voor bijvoorbeeld het duwen van je rolstoel, mag deze gratis mee. En kan je zelf niet komen maar wil je wel graag doneren? Dat kan uiteraard ook! Een andere donateur zal dan een kaart met jouw naam dragen tijdens de 5K, zodat je er op een andere manier bij bent. 

Doneren kan door het juiste bedrag over te maken naar rekeningnummer 89.21.72.878 (SNS bank) op naam van R. van Cuylenburg. Zet je e-mailadres bij de opmerkingen en je ontvangt je e-ticket in je inbox.

Alvast heel veel dank voor alle donateurs en lopers die zich aanmelden. We maken er een hele leuke dag van en we hopen jou en je familie en vrienden te zien in Amersfoort. Tot dan!

Voor meer informatie over het benefiet kan je terecht op NELCA.org en het Facebook event

POSTED BY Carlo | aug, 12, 2013 | Niet gecategoriseerd