rsz dsc08512 met logo

Voor het tweede jaar op een rij organiseerden wij van Youth-R-Well.com in samenwerking met Stichting Tesselhuus de Jongerenvakantieweek. In deze week in de zomervakantie geven wij een groep jongeren met reuma van 13 tot 15 jaar de kans om er even tussenuit te gaan, omdat zij een nare tijd achter de rug hebben of thuis de kans niet krijgen om op vakantie te gaan. Nikita, Angela, Leo en Melanie vertellen hieronder over deze fantastische week op Texel.

Nikita

Mijn naam is Nikita, ik ben 15 jaar oud en heb al een hele lange tijd jeugdreuma. Toen ik een uitnodiging kreeg van het AMC om mee te gaan op kamp naar Texel, samen met lotgenootjes, vond ik het eerst heel dubbel. Zouden er wel kinderen van mijn leeftijd bij zitten? Zullen ze me wel aardig vinden? Maar het zou natuurlijk ook super leuk worden!

rsz imag1297

Toen we aankwamen op de verzamelplek om met de boot naar Texel te vertrekken, vond ik het heel spannend. Mijn moeder stelde me voor aan Malou en het klikte meteen tussen ons, we zijn ook super goede vriendinnen geworden! Toen we aankwamen bij het Tesselhuus leerde ik de andere kinderen en begeleiding ook wat beter kennen en het was meteen al heel gezellig! Iedereen vond het een beetje spannend natuurlijk, maar na een paar dagen waren we allemaal gewend en deden we zo gek als een deur!

Ik ben heel blij dat ik meegegaan ben met deze week, want ik heb hele lieve nieuwe vrienden gemaakt die ik nooit meer kwijt zou willen! Omdat iedereen dezelfde ziekte heeft, kon je elkaar ook goed begrijpen en je kon elkaar helpen met bepaalde zaken.  We hebben onwijs veel gelachen met z’n allen en ik ben iedereen heel dankbaar voor deze super week! Ik had nooit durven dromen dat het zo leuk zou worden!  Ik was eerst heel gesloten over mijn ziekte, maar door deze week heb ik ook heel veel geleerd en kan ik er ook langzaam steeds beter mee omgaan! Ik ben super blij met me allerliefste reumaatjes!

Angela

Elke dag was lekker vol gepland met: de garnalenboot , Ecomare, karten, zwemmen en een rondvlucht boven Texel. Ricardo had ook een workshop geregeld van Peet Peek, drie dagen een uurtje. De eerste keer was gewoon bij het huisje, de tweede keer op het strand en de laatste in het bos. Het waren leuke oefeningen om te doen.

rsz 2013-07-31 181453

Elke avond gingen we naar de jongens toe of de jongens kwamen naar ons toe. De laatste avond was de leukste avond. We hebben helemaal niet geslapen en als er een begeleider kwam, gingen we verstoppen.

Donderdagavond was de tropical party met een lekkere BBQ.

Zelf vond ik het leukst van de hele week karten, zwemmen en een rondvlucht boven Texel xx

Hartstikke bedankt voor deze super week!  

Leo

Het begon allemaal in Den Helder daar moest iedereen verzamelen. En daar leerde je elkaar een beetje kennen. Toen gingen we op de veerboot. Ik zat met Angela in de auto. Wij konden net nog met de boot mee en de rest moest wachten.

rsz dsc08482

 

Uiteindelijk aangekomen in het Tesselhuus! Daar gingen we lunchen, kamers verdelen en we gingen een spel doen dat je elkaar beter leerde kennen bijvoorbeeld met vragen (vorm reuma, huisdier enz). Daarna hebben we besloten wat we die week allemaal gingen doen. Het leukste van de vakantie week vond ik de garnalenboot en karten. En Ricardo had nog workshops geregeld van Peter Peek over vechtsport. Dat hebben we drie keer gehad en was ook heel erg leuk! Ook zijn we naar het strand geweest en hebben we gezwommen.

En elke avond als we moesten slapen, gingen we naar de meiden. En de laatste nacht, vrijdag, hebben wij helemaal niet geslapen, omdat we niet naar huis wilden en ik heb toen zo gelachen.

De laatste dag hadden we een feestje. Het thema was Tropical Texel. Het was heel erg gezellig. We hadden een BBQ en daarna had ik het idee om nog naar het strand te gaan en toen hebben we nog lekker gezwommen!

Maar ik vond het in ieder geval heel erg gezellig! Er waren hele leuke kinderen en begeleiders mee. Ik heb genoten van deze vakantie. Bedankt allemaal. Ik mis jullie! 

 

Melanie

Najaar 2012: er worden mensen gezocht die mee willen als begeleiding op de Jongerenvakantieweek van Youth-R-Well.com. Leuk! En na de eerste vergadering wist ik het zeker: dit gaat een hele leuke week worden!

Natuurlijk vond de begeleiding het ook spannend om de deelnemers te ontmoeten. Je hebt alle namen al voorbij zien komen, maar toch is het fijn om iemand in real-life te zien. Na de eerste ontmoeting barst de eerste bui al los, dus dat belooft niet veel goeds. We staan tijdens de overtocht naar Texel gelukkig wel droog. Dan ligt daar in de regenbui opeens een eiland; we zijn er!

rsz 2013-08-03 111235

Na het eten op de eerste dag besluiten we naar het strand te gaan. De regen is voorbij en de zon laat zich zien tijdens een hele mooie zonsondergang. Die zonsondergang hebben we die week meerdere malen mogen zien, de ene keer nog mooier dan de andere. Het weer is geweldig mooi geweest. De regen heeft zich alleen laten zien bij aankomst en op woensdag: toen lagen we lekker in het zwembad! Vanaf donderdag werden we zelfs getrakteerd op tropische warmte en dat kwam natuurlijk heel goed van pas bij de Tropical Texel BBQ!

We hebben heel veel leuke dingen gedaan: vliegen, karten, de garnalenboot, winkelen en Ecomare. Er was voor iedereen wat leuks. De laatste energie werd gebruikt om flink te zwemmen in de zee, wat was het water warm! ‘s Avonds natuurlijk tijd voor een ‘bakkie’ (op z’n Westlands ;)) in de Koog.

Maar zonder leuke mensen kan je nog zoveel uitjes en eten hebben: gelukkig was iedereen top! Ik heb een supertijd gehad en ik denk dat ik namens iedereen mag spreken. Teveel gelachen om opmerkingen en uitspraken van mensen. Van ‘Pannenkoek’ tot ‘Wat erreg!’ tot  Vietnam.. Ik denk dat iedereen er nog lang over na kan praten!

‘Tranen gelachen, onnozel gedaan en tenslotte tevreden het licht uit gedaan’ – Guus Meeuwis

zon jvw2013

 

 

POSTED BY Carlo | sep, 01, 2013 |