Bijna iedereen heeft wel eens een blindengeleidehond gezien die zijn baasje door de straten stuurt. Tegenwoordig kunnen ook mensen met een ernstige motorische beperking, zoals reuma, aanspraak maken op een assistentiehond die hen helpt in en om het huis. 

Ook voor jonge mensen met reuma, die zo zelfstandig en comfortabel mogelijk aan het dagelijks leven willen deelnemen, kan een assistentiehond een ‘hulpmiddel’ zijn. De hond helpt je bij het openen van laden en deuren, kleren aan- en uittrekken, het bed opmaken of de wasmachine leeghalen. Maar ook buitenshuis kan hij helpen met bijvoorbeeld boodschappen doen, knoppen bedienen en dingen oprapen. Hierdoor houd jij wat meer tijd en vooral energie over voor leuke dingen! 

De assistentiehond is een initiatief van KNGF Geleidehonden, de organisatie die ook de blindengeleidehonden opleidt. De honden worden door het KNGF gefokt en opgeleid door deskundigen. Je kan er ook voor kiezen om je assistentiehond zelf op te leiden. 

Kan jij ook wel wat hulp gebruiken? Kijk op www.geleidehond.nl voor meer informatie. Misschien kom jij ook wel in aanmerking voor een assistentiehond! (De assistentiehonden zijn er natuurlijk (helaas) niet voor iedereen. Alleen als je ernstig motorisch beperkt bent zodat je bijvoorbeeld in een rolstoel zit, kom je in aanmerking)

POSTED BY Carlo | sep, 12, 2013 | Niet gecategoriseerd