Aanstaande zaterdag is het Wereldreumadag die dit jaar in het teken staat van jongeren. Jonge mensen met reuma worden vaak over het hoofd gezien, maar aanstaande zaterdag niet: wij staan in de spotlights! Wereldreumadag is de perfecte gelegenheid om te laten zien wie je bent en wat je allemaal kunt.

Het Reumafonds heeft vorige week een campagne gelanceerd rondom jongeren. Centraal staan Bram, Elisa en Marloes, die alle drie een vorm van reuma hebben. Ze worden niet altijd begrepen door hun omgeving en hebben het daar soms best moeilijk mee. Het is belangrijk dat er meer begrip komt voor de beperkingen van jongeren met reuma. Maar wat nog veel belangrijker is, is dat de mogelijkheden van deze jongeren niet vergeten wordt. Niet door de invloed van reuma op ons leven te vergeten, maar door deze wel te relativeren en er altijd van overtuigd te blijven dat er meer is dan de reuma. Vooral als je jong bent.

#lolreuma?!!?!?!!!!

Vandaar dat Youth-R-Well.com tijdens Wereldreumadag op Facebook en Twitter de hashtag #lolreuma zal gebruiken om te laten zien dat een jongere met reuma meer is dan alleen de aandoening en de negatieve kanten hiervan. Tijdens Youth-R-Welcome @ Wereldreumadag in Utrecht zullen de jongeren met reuma dus echt in de spotlight worden gezet. Jongeren met reuma mogen gezien worden!

#lolreuma is bedacht door onze ex-columniste Marijn Sikken. Vorig jaar rond Wereldreumadag schreef ze een pakkende column over haar leven met reuma. Het moment dat je door je enkel gaat in de kroeg en iedereen denkt dat je te veel gedronken hebt is een mooi voorbeeld van hoe vervelend reuma kan zijn. Voor zulk soort momenten bedacht Marijn #lolreuma. Omdat het allemaal heel vervelend is, en je er tegelijkertijd wel om moet kunnen blijven lachen.

Actie!

Laat de wereld weten wat jij belangrijk vindt, hoe reuma jou wel én niet beïnvloedt, wat jong zijn én reuma hebben voor jou betekent, door de komende week en natuurlijk op Wereldreumadag #lolreuma te gebruiken. Op ons feest op 12 oktober zal ook de nieuwe columnbundel “#lolreuma” van Marijn Sikken gepresenteerd worden. Want hoewel de gevolgen vaak niet gering zijn, ook jongeren met reuma weten wel hoe je een feestje moet bouwen.

POSTED BY Carlo | okt, 09, 2013 | Niet gecategoriseerd