reumacoach

Eind 2013 lanceerde farmaceut MSD (ze maken onder andere Infliximab) een app voor Android en iPhone, speciaal voor mensen met Reumatoide Artritis. Nu zijn er nog niet zoveel medische apps die echt handig zijn, dus Youth-R-Well.com vond het geen probleem om hem uitvoerig te testen!

Als je net als ik af en toe een beetje vergeetachtig kan zijn, dan is deze app een hele uitkomst! Zo vergeet ik bijvoorbeeld wanneer ik nu welke medicijnen in moet nemen. Ik heb wel een prachtig paars medicijnendoosje met alle dagen van de week erop (tip: Xenos!), maar ik ben regelmatig te lui om deze te vullen. Maar de afgelopen weken, zeker tijdens mijn verhuizing toen alles in dozen zat, is de Reumacoach App een echte hulp geweest voor mij. Het duurt even voor je al je medicijnen netjes in de bibliotheek hebt gezet, maar daarna ben je wel klaar. Elke dag kreeg ik netjes een melding wanneer het tijd was voor mijn MTX, Diclofenac en Pantoprazol. Ideaal! 

Naast dat de Reumacoach App een superhandige wekker is, kan je er nog veel meer mee. Zo zit er een agenda op zodat je je dokterafspraken niet meer vergeet (hoe vaak ik al bij de Reumatoloog heb gezeten zonder bloed te prikken vantevoren). Ook vind je er oefeningen om je polsen, vingers en schouders te trainen. Altijd handig. 

Tot slot vind je in de app ook een tijdlijn. Als je de app een tijdje gebruikt, is het erg leuk om te zien hoe je jezelf ontwikkeld. Je kunt namelijk elke dag aangeven hoe het met je gaat. Hoe is je humeur, hoe moe ben je en hoeveel pijn heb je gehad? Samen met een plus- en minpunt van de dag heb je een kleine samenvatting van je dag. Het is natuurlijk algemeen bekend dat Reuma nogal grillig is en de ene dag de kop op kan steken terwijl je op een andere dag nergens last van hebt. Daarom kan het soms lastig zijn om te bepalen hoe het nu echt met je gaat. Met de tijdlijn heb je een compleet verslag en je kunt zelfs alles in een grafiekje zetten om aan je Reumatoloog te laten zien. Weg met die verschrikkelijke pijnschaal!

Al met al is de Reumacoach app erg handig. Het kost even wat tijd om alles er in te zetten, maar daarna kan je het heel gemakkelijk gebruiken als dagboek en wekker voor je medicijnen. Ook benieuwd? Je kunt hem gratis downloaden in de Playstore op Android en in de App Store op je iPhone/iPad. 

– Susanne

  Screenshot 2014-02-01-16-20-41  Screenshot 2014-02-01-16-13-01  Screenshot 2014-02-01-16-13-29  Screenshot 2014-02-01-16-18-25

POSTED BY Carlo | feb, 01, 2014 | Niet gecategoriseerd