DSC09466

Ook dit jaar organiseerden wij van Youth-R-Well.com de Jongerenvakantieweek. Deze week is speciaal voor jongeren van 13 tot 15 jaar die moeite hebben met hun reuma. Tijdens de week op Texel van 25 juli tot 1 augustus hebben ze allerlei leuke activiteiten gedaan. Hieronder vertellen Tia (14), Susanne (13) en Evi (14) over deze fantastische Jongerenvakantieweek!

Tia

Lieve iedereen,

Deze vakantie week was echt super geweldig! We hadden geweldige activiteiten en natuurlijk super begeleiders! De kinderen op het kamp waren top. De avond toen we aankwamen hadden we al een band en konden we super goed met elkaar opschieten. Die hele week was natuurlijk een super ervaring als je erg met je ziekte zit, en het heeft me erg geholpen. We hebben zoo veel gelachen dat je aan het eind van de dag last van je kaken had van al dat lachen! Niet normaal gewoon, maar wel erg gezellig. We hadden ook zo’n goeie band met z’n allen. We begrepen elkaar en dat was ook 1 van de fijne dingen van deze week. Je hoefde niet anders te doen omdat je een ziekte had want je had de ziekte allemaal. We waren ook erg enthousiast bij het bespreken van de activiteiten en waren het er al snel mee eens wat we moesten doen! Je had 3 dingen op een dag,

– ‘s ochtends

– ‘s middags

– ‘s avondsdownload

Wel een drukke dag, maar je had altijd wat te doen en geen tijd om je te vervelen en je kon elkaar beter leren kennen. Je had natuurlijk ook wel rustmomenten vooral s avonds met z’n allen een spelletje doen of lekker de muziek aan & meezingen. Op de leukste muziek. We konden ook lekker laat naar bed, maar moesten wel vroeg opstaan. Het eten was ook heerlijk er waren ook super toetjes en we hadden een echte kok in de groep! Die kon koken wauw! Aan het einde van de week zijn we met z’n alle uit eten gegaan bij de Italiaan en dat was echt super, heerlijk eten daar. Het eiland zelf is heel klein maar je kan er zoo veel doen, lekker knus en zo veel winkels, dus shoppen is mogelijk!

Ik wil de begeleiders heel erg bedanken voor deze geweldige week waar wij het zo gezellig hebben gehad en het zo nog een keer zouden willen doen! Dus op naar de reünie!

Liefs Tia x

 

Susanne

Mijn kamp op Texel was super, hoewel ik van tevoren erg zenuwachtig was. Gelukkig werd dat al veel minder toen we eenmaal in de auto op weg naar de boot zaten. Toen we bij onze overnachtingsplek, de Triaan, aankwamen, was het direct super gezellig. De eerste avond was alle spanning eraf en maakte ik al meteen veel vrienden, waar ik nog lang contact mee hoop te hebben. Ook de leiding was erg aardig en helemaal niet streng. De hele week stond volgepland met super leuke activiteiten: de kermis, een huifkartocht, het strand, Ecomare (zeehondjes), het maisdoolhof, de garnalenkotter, paardrijden, een professionele fotoshoot, golflessen, een rondvlucht over Texel, karten, laser gamen en nog veel meer! Doordat we allemaal dezelfde ziekte hebben, begrepen we elkaar heel goed. De laatste avond hebben we met zijn allen in de woonkamer geslapen en zijn we tot half vijf opgebleven; Het was zo gezellig!

Ik heb echt een topweek gehad en ga iedereen super erg missen!

Enorm bedankt allemaal!

Susanne

 

Evi

Karten, lasergamen, paardrijden, in een vliegtuig boven Texel vliegen.. Ik had niet verwacht dat ik dat, en nog veel meer, allemaal in 1 week zou doen. Dat ik die dingen überhaupt zou kunnen doen. Maar ik heb het gedaan. Een week lang. Elke dag 3 activiteiten, 3!! 

Ik ben namelijk mee geweest op de jongerenvakantieweek van Youth-R-Well in Texel. Om eerlijk te zijn zag ik er heel erg tegenop. “moet ik nou echt een week van mijn vakantie met 9 van die gehandicapte kinderen zitten?” Niet aan gedacht dat ze hetzelfde als mij zouden zijn. 

En mama bleef maar zeggen: “kop op moppie, je gaat vast een super leuke week krijgen.” Maar ik, als eigenwijze puber zijnde, vertikte het om haar te geloven. Achteraf gezien had ze gelijk, as usual. Ik heb 6 geweldige vrienden gemaakt. Met wie we gelijk, toen we thuis waren, een datum heb geprikt om elkaar weer te zien!
Ik heb veel geleerd die week, mijn verhaal kunnen delen met mensen die nu eens echt weten wat ik voel en bedoel. Maar het belangrijkste: ik heb gezien dat ik niet alleen ben. Positiviteit is iets heel belangrijks voor mij. Ik probeer alles dan ook vanaf de positieve kant te bekijken. Wat ik de laatste tijd een beetje aan het kwijt raken was. Ik zag dingen veel somberder in dan normaal en zat niet lekker in me vel.

Door de week in Texel heb ik mijn positiviteit weer terug gevonden. Niet alleen de mensen van mijn leeftijd die mee waren maar vooral ook de begeleiding hebben daar voor gezorgd!
Ik heb mezelf weer een stukje beter bij mijn ziekte neer kunnen leggen, en iedereen die met mij was die week hebben daar, stuk voor stuk, aan mee geholpen.
Dankjewel daar voor <3

liefs, Evi! 

Benieuwd naar de foto’s? Klik dan hier!

 

Texelweek-2014-003

 

De jongerenvakantieweek is in 2014 mede mogelijk gemaakt door het NSGK, het SKANFonds, het VSB fonds en Rotaract Texel.

Logo NSGK for web

ScanFondsHomeOver

 vsbfonds-pay-off-web

rotaract texel

POSTED BY Carlo | aug, 05, 2014 |