foto1websitepng
In 2008, toen ik 14 was, kreeg ik te horen dat ik reuma heb. In al die jaren dat ik nu ziek ben is er 1 ding wat ik misschien nog moeilijker vind dan al de vermoeidheid en pijn bij elkaar. Dat is het onzichtbare van de ziekte.
Er is niks wat ik vervelender vind dan iemand die zegt: ‘huh reuma, jij? Maar je ziet er zo goed uit’. Ik heb toen besloten om mijn passie voor fotograferen te gebruiken en foto’s te maken van dingen waar ik dagelijks tegen aan loop. Ik wou hier graag mee laten zien wat dat nou precies inhoudt, jong zijn en reuma hebben en hiermee dus het onzichtbare zichtbaar te maken.
Ik heb lang getwijfeld of ik deze foto’s openbaar zou maken. Ik vond ze te heftig en confronterend. Maar het laat wel zien hoe het (voor mij) is.
Dit is de eerste foto die ik gemaakt heb, van de boosdoener: de ontstoken gewrichten.
POSTED BY Carlo | aug, 23, 2014 |