bechterew app 1

Onlangs is er een nieuw app uitgebracht speciaal voor patiënten met de ziekte van Bechterew. De Sint Maartenskliniek, die bekend staat om haar specialisme op gebied van Reumatologie, heeft samen met Pfizer goed nagedacht over hoe zij de patiënten nog betere zorg kunnen verlenen. Zij hebben in samenwerking met patiënten en specialisten op het gebied van Fysiotherapie een beweeg app gerealiseerd.

 Sander van Bemmel (20) heeft de beweeg app getest. Hier lees je zijn bevindingen.

“Overzichtelijk, Gebruiksvriendelijk en Effectief”

“Na een aantal dagen met de app gbechterew app 2ewerkt te hebben, moet ik zeggen dat ik erg verrast ben. Er zijn in de verschillende app-stores wel meerdere ’beweeg apps’, maar die zijn niet speciaal voor Bechterew en ook nog eens niet in het Nederlands. In Bewegen met Bechterew worden verschillende oefeningen verdeeld in categorieën voorgedaan in een duidelijk instructie filmpje. Ook wordt er duidelijk gezegd wat de bedoeling is van de oefening en hoe je die goed uitvoert. De app is erg overzichtelijk en daardoor uitermate gebruiksvriendelijk. Er is een mogelijkheid tot het samenstellen van een eigen oefenschema. Hierin kun je dus een aantal oefeningen plaatsen die je graag doet voor het flexibel houden van je onderrug.

Helaas loopt de app bij mij vast op de Iphone als ik een eigen oefenschema wil maken. Ik ga er van uit dat dit snel verholpen wordt met een update.”

Speciaal voor patiënten die onder behandeling zijn bij de Sint Maartenskliniek is de app beschikbaar in zowel de App Store van Apple als Android, onder de naam ‘Bewegen met Bechterew Sint Maartenskliniek’. Voor Bechterew-patiënten die elders onder behandeling zijn is de app beschikbaar onder de naam ‘Bewegen met Bechterew Pfizer’.
 

POSTED BY Carlo | okt, 15, 2014 | Niet gecategoriseerd