Texelweek-2014-003

Aanleiding
Op vakantie gaan is voor sommige jongeren met reuma niet altijd zo vanzelfsprekend. Voor deze jongeren organiseert Youth-R-Well.com in de zomervakantie NSGK Jongerenvakantieweek op Texel. Deze week is bedoeld voor jongeren die om wat voor reden dan ook wel een weekje vakantie kunnen gebruiken met lotgenoten. De Jongerenvakantieweek wordt in 2015 mogelijk gemaakt door NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind).

Organisatie
Youth-R-Well.com is de stichting voor en door jongeren met reuma (16 tot 30 jaar). Youth-R-Well.com is het landelijke platform waar jongeren met reuma zich in kunnen herkennen en met elkaar in contact kunnen komen. Door het geven van informatie en het organiseren van activiteiten – zowel online als offline – wil Youth-R-Well.com laten zien hoe je positief kunt blijven. Daarnaast wil de stichting jongeren met reuma onder de aandacht brengen in Nederland, zodat jongeren zich meer begrepen voelen en ook meer begrip krijgen in de samenleving.

Wanneer
NSGK Jongerenvakantieweek zal plaatsvinden in week 33, van vrijdag 7 tot en met vrijdag 14 augustus 2015.

Deelnemers
Deelnemers moeten reuma hebben en 13 tot en met 15 jaar oud zijn, maar ook zelf enthousiast en gemotiveerd zijn om NSGK Jongerenvakantieweek tot een onvergetelijke vakantie te maken.
In geval van meer dan twaalf kandidaten, zal de werkgroep een selectie moeten maken. Zij zullen zich richten op jongeren die relatief veel hinder ondervinden van de reuma en weinig financiële mogelijkheden hebben om op vakantie te gaan. Mocht je niet geselecteerd worden, kun je volgend jaar nogmaals aanmelden; dat is echter geen garantie om mee te kunnen.

rsz 2013-08-03 111235Programma
De vakantieweek biedt volop gelegenheid voor onderling contact. Zowel tussen de deelnemers
onderling, maar ook tussen deelnemers en begeleiders, die zelf ook reuma hebben en jong zijn! Het programma is heel afwisselend en wordt in samenspraak met de deelnemers samengesteld. De activiteiten zijn uitdagend, leerzaam, sportief, grensverleggend of gewoon voor de fun en gezelligheid.
Ter illustratie, dat kan zijn een strandbezoek, een korte informatiesessie met bijvoorbeeld een reumatoloog, boottocht met garnalenkotter, bezoek disco, zwemparadijs of lekker barbecueën.

Accommodatie
Dit jaar verblijven wij in de Triaan. Dit zijn een drietal aaneengeschakelde vakantiewoningen, met een gezamenlijke recreatieruimte. De accommodatie heeft zowel slaapkamers op de eerste verdieping als slaapkamers aangepast met hoog-laag bedden die zich op de begane grond bevinden. De badkamers bevinden zich allemaal op de begane grond. Voor meer informatie kun je terecht op http://www.triaan-texel.nl/.

Kosten
NSGK Jongerenvakantieweek wordt kosteloos aangeboden. De enige kosten zijn de reiskosten van en naar Den Helder en eventueel zakgeld voor een souvenir.

Begeleiding
De begeleiding bestaat uit zes vrijwilligers en zij zullen er alles aan doen om de jongeren een fantastische week te bezorgen. Deze vrijwilligers in de leeftijd van 24 – 28 jaar hebben zelf ook reuma en weten dus als geen ander hoe het is om jong te zijn en reuma te hebben. In deze groep zit ook een verpleegkundige. Deze is verantwoordelijk voor de medische gang van zaken en eventueel ADL- assistentie. De verpleegkundige zal in samenwerking met de andere vrijwilligers ervoor zorgen dat de jongere de zorg krijgt die aansluit bij de persoonlijke hulpbehoefte.
download
Vragen
We hopen natuurlijk dat je na het lezen van deze informatie heel enthousiast bent en je opgeeft voor NSGK Jongerenvakantieweek, maar misschien heb je nog vragen of twijfel je over het aanmelden voor de week. Je kunt dan altijd middels vakantieweek@youth-r-well.com contact met ons opnemen.

Aanmelding
Het is helaas niet meer mogelijk om je aan te melden voor 2015.

JVW

POSTED BY Carlo | nov, 14, 2014 | Niet gecategoriseerd