Hoe zorg jij ervoor dat je uit het leven haalt wat erin zit? Schrijf jouw verhaal op en wie weet mag jij in juni tijdens het EULAR-congres in Londen jouw verhaal voordragen! Het congres wordt van 8 tot en met 16 juni 2016 in de Engelse hoofdstad gehouden.

Edgar Stene (1919-1969) leed aan een ernstige vorm van ankylosing spondylitis, de ziekte van Bechterew, en was een enthousiast pleitbezorger van de samenwerking tussen artsen, patiënten en maatschappelijk werkers. De Edgar Stene Prize, in het leven geroepen door de European League against Rheumatism (EULAR), heef tot doel om mensen met reuma vertrouwd te maken met het werk van EULAR en dan in het bijzonder in het werk van de organisaties die in hun eigen land actief zijn. De prijs is voor degene die naar het oordeel van de Europese jury het beste verhaal heeft geschreven over zijn of haar ervaringen met reuma. Het thema van de schrijfwedstrijd van 2016 is ‘Living with a rheumatic or musculoskeletal disease: How I take action to enjoy life to the full’ of vrij vertaald: ‘Leven met een reumatische aandoening: zo zorg ik ervoor dat ik alles uit het leven haal’.

De Europese winnaar mag niet alleen naar Londen afreizen, maar hij of zij krijgt ook nog een prijs van 1000 euro en de reiskosten en vier overnachtingen vergoed. De tweede en derde prijswinnaar kunnen rekenen op een bedrag van respectievelijk 700 en 300 euro. De beste Nederlandse inzending wordt niet alleen naar de Europese jury gestuurd maar krijgt ook een VVV-bon van 50 euro. Wie op de tweede en derde plaats terechtkomt, ontvangt een VVV-bon van respectievelijk 25 euro of 15 euro.

Je kunt een verhaal (maximaal twee A4-tjes of 650 woorden) over dit thema vóór 31 december sturen naar Noortje Krikhaar, reumamagazine@bdu.nl of Achtergracht 71, 1381 BL Weesp. Vergeet niet je naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer te vermelden. Stuur alsjeblieft ook een foto mee. De wedstrijd is bedoeld voor mensen met reuma ouder dan 16 jaar. Voor een vertaling van het winnende verhaal in de Engelse taal wordt gezorgd.

De redactie van ReumaMagazine beoordeelt de inzendingen. Het verhaal van de Nederlandse winnaar wordt doorgestuurd naar de jury van de EULAR en gepubliceerd in ReumaMagazine. De Europese jury zal op 15 maart bekendmaken wie de winnaar van de wedstrijd van 2016 is.

De schrijfwedstrijd is een initiatief van de commissie eular/pare van ReumaZorg Nederland. De redactie van ReumaMagazine neemt de organisatie ter hand. Voor meer (algemene) informatie kun je terecht bij eularpare@reumazorgnederland.

POSTED BY Carlo | aug, 27, 2015 | Niet gecategoriseerd