moneyhunt1

Zondag 11 oktober had ik het genoegen om samen met Youth-R-Well.com een moneyhuntavontuur aan te gaan. Het doel: de vereniging leren kennen en winnen natuurlijk. Mijn teamleider Ngoc Hoa, straalde meteen al een winnaarsmentaliteit uit, dus ik wist dat ik in het juiste team zat. Jammer genoeg had Jasper moeite om dit juiste team te vinden. Terwijl wij naar de hema liepen, wandelde hij naar de verzamelplek Balkan Grill Boro. Wij sjeesden terug naar het restaurant, hij rende de andere kant op. Ngoc Hoa stelde ons gerust. We moesten gewoon uitkijken naar een Nederlandse jongen van gemiddelde lengte met donkerblond haar. Gelukkig voor ons bestaan er in Utrecht niet veel jongens met donkerblond haar. Was dit nu al het einde van ons avontuur? Ik probeerde dit op te lossen door steeds hard te roepen dat we gingen winnen. En ja hoor, daar was Jasper. Onder de indruk van onze ‘zoek de donkerblonde jongen’ kwaliteiten ging het moneyhuntavontuur door.

Via een app van www.linkevents.nl kregen we verschillende opdrachten door. De app fungeerde eigenlijk als Charlie, en wij de Angels moesten zoveel mogelijk missies uitvoeren. We hadden het geluk dat er echte Utrechters in ons team zaten. Voor mij is Utrecht een bijeengeraapt zooitje van straten met een poging tot een gracht in het midden. Maar met de hulp van Roderick, onze tomtom, manouvreerden we ons soepel door de stad. Als snel vonden we in boekenwinkel Broese een maan, een klok, de definitie van jagen en de inspiratie voor het fabriceren van een piratenhoed. Het bleef de gehele 90 minuten superspannend, zouden we winnen?

Het toppunt van het avontuur was voor mij Kung fu’en in de Sumo. Als echte Angels werden we gevreesd om onze coole moves. Verschillende restaurantbezoekers durfden van de schrik geen hap meer te eten. En terecht. Na een zinderende anderhalf uur besloten we op het allerlaatste moment dat de gracht een fontein was waarin je prima kunt vissen. Ook kwamen we tot de ontdekking dat er verkeersborden op internet staan.

Het grote wachten begon, was het genoeg om te winnen? Gelukkig werd de spanning gesneden door een heerlijk Oost-Europees maal bij Balkan Grill Boro. Iedereen vergat terstond de druk van het avontuur. Hier kreeg ik de kans om mij goed voor te stellen als de nieuwe vrijwilliger en werd er druk gesproken over het hebben van reuma.

Het was erg fijn om hier op een luchtige manier over te praten. Iets wat ik lang niet durfde omdat ik bang was de ziekte onder ogen te komen.

moneyhunt3Het grote moment was daar. Regina kuchtte. Mijn hart stopte met kloppen. Zou het dan echt? Ik keek naar mijn teamgenoten, zweetdruppels dansten op hun voorhoofd. De wereld stopte met draaien. In slowmotion verscheen er een lach op Regina’s gezicht. Ze keek de zaal in en zei: ‘Team paars wint!’ Ik kon het niet geloven! Ik had mijn allereerste medaille ooit gewonnen! Gelukzalig sprongen we elkaar in de armen. Dit was een dag om nooit meer te vergeten.

Thuis aangekomen vertelde ik mijn vriend in kleuren en geuren over de dag. Hij was erg blij dat ik had gewonnen. Te blij. Niet omdat ik en mijn team alle missies perfect hadden uitgevoerd, maar omdat mijn medaille uit chocola bestaat. Tot nu toe heb ik er nog een stokje voor kunnen steken. Ik vrees dat mijn prijs op een dag mysterieus zal verdwijnen.

Hoe dan ook, ik heb een geweldige dag gehad en kijk uit naar het volgende feestje.

Groetjes Marike

Benieuwd naar alle foto’s van de Money Hunt? Deze kun je hier vinden!

 

POSTED BY Carlo | okt, 20, 2015 |