Gelukkig nieuwjaar! Die 365 dagen zijn voorbij gevlogen zeg, gelukkig hebben we in 2016 een dagje extra. Als het nieuwe jaar zo dichtbij komt denken de meeste mensen aan hoe ze hun leven het komende jaar gaan verbeteren. Ik neem me ongeveer elke week voor om de dingen anders te gaan doen. Dat heeft eigenlijk altijd te maken met dingen waardoor ik mijn reumaklachten zou kunnen verminderen (gezonder eten, meer yoga, op tijd slapen, rustig aan doen, enzovoort), zonder succes meestal overigens. Daarom leek het me leuk om in plaats van me te focussen op hoe dingen beter kunnen, eens terug te blikken op de dingen die al goed waren van het afgelopen jaar. De mooie dingen.

Ik heb me in 2015 een aantal keer een tijdje heel slecht gevoeld, maar verder kan ik echt met een heel goed gevoel terugkijken naar het afgelopen jaar! Het was het jaar dat ik de mijlpaal van 25 jaar bereikte, dat ik voor het eerst (hopelijk niet het laatst) een luchtballonvaart mocht maken en dat ik me verkleedde als een ananas.

In januari ging ik ruim een week met mijn vriend en zijn ouders naar Curaçao te gaan. En ook al was de vliegreis zwaar, de dagen daar waren werkelijk fantastisch. Met de gehuurde auto reden Marc en ik het hele eiland over, op zoek naar mooie stranden en lekkere restaurantjes. Ook beklommen we de Christoffelberg, waarvan we helaas de top niet bereikten omdat mijn knieën het opgaven, maar het uitzicht was alsnog adembenemend!

De rest van het jaar heb ik ook niet stil gezeten wat reizen betreft. In februari ben ik een halve week in Frankrijk geweest om te snowboarden (wel geteld vijf afdalingen gemaakt). In de zomer ben ik een weekje naar Italië geweest met mijn ouders, broertje en zusje. We begonnen in Bologna en bezochten daarna Gravedona, een klein plaatsje aan het Comomeer waar we vroeger altijd heen gingen. Twee weken later vloog ik met Marc naar Berlijn, waar we in een prachtig appartement in een hippe wijk verbleven en vooral heel veel hebben gegeten. Begin september ging ik met mijn vader naar Dublin, een weekend vol wandelingen, lekker eten en pub-bezoeken. Ik moet wel zeggen dat ik merk dat dit soort city-trips vermoeiend voor me zijn, ik wil altijd te veel doen en te veel zien, waardoor ik ook altijd net iets meer loop dan ik eigenlijk zou moeten doen.

Als klap op de vuurpijl besloot ik om de laatste twee maanden van het jaar in het zuiden van Spanje te spenderen. Ik had geen colleges deze maanden en wilde graag weer terug naar dit prachtige land. Ik deed er een taalcursus en reisde rond door Andalusië. Het was de eerste keer dat ik zo lang alleen weg ben geweest, en daar heb ik veel van geleerd! Verder heb ik enorm genoten van de cultuur, de mensen, de natuur, de taal en natuurlijk het eten (misschien iets te veel van het eten, haha). Het waren echt geweldige weken, maar ik moet zeggen dat ik blij was met mijn keuze om voor kerst weer thuis te zijn!

Of nouja thuis? Ik had helemaal geen huis om naar terug te komen. Voordat ik wegging had ik namelijk de huur van mijn kamer opgezegd. Na drie jaar in een studentenhuis gewoond te hebben, vond ik het wel genoeg met dat deel van het studentenleven (een keuze waar ik nog steeds erg blij mee ben). Ook de studentenhockey heb ik in 2015 afgesloten, het ging gewoon niet meer. Maar daarvoor in de plaats ben ik weer begonnen met yoga, uiteindelijke een perfecte wissel. Verder ben ik heel trots op wat het afgelopen jaar heb bereikt wat mijn studie betreft. Ik heb veel studiepunten behaald, mijn scriptie geschreven en door een enorm zwaar (maar heel tof) project in september en oktober weet ik ook eindelijk wat ik verder wil doen met mijn studie.

Wat 2016 voor mij gaat brengen weet ik niet, maar als alles goed gaat heb ik een aantal mooie dingen in het vooruitzicht: Een nieuwe woning, nog meer reizen en mijn Bachelordiploma halen!

Hoe mooi was jouw 2015? En wat zijn de vooruitzichten voor 2016?

Liefs,

Philine

POSTED BY Carlo | jan, 06, 2016 |