6dc1b70cf4-DidIt logo met ondertitel - klein website2

Ben jij tussen de 16 en 25 jaar, heb jij een chronische aandoening en ben je vaak vermoeid? Dan ben je zeker niet de enige! Stichting Didit kan je helpen bij het de baas worden van je vermoeidheid. Lees hieronder meer!

Op dit moment kampen ruim 500.000 jongeren in Nederland met (de gevolgen van) een chronische aandoening. Zij hebben vaak klachten van ernstige vermoeidheid. Stichting Didit wil hier wat aan doen! Bij Didit kun je een traject van een half jaar volgen waarin je leert hoe je vermoeidheid als gevolg van een chronische aandoening de baas kunt worden. Zodat ook jij weer voldoende energie hebt om de dag door te komen en te doen wat jij leuk vindt!

De trajecten van Didit vinden plaats in Utrecht. Bij voldoende animo worden er ook in andere steden trajecten gestart. Een traject bij Didit duurt een half jaar. Gedurende dit half jaar kom je twee keer per week samen met een groep van maximaal tien deelnemers onder leiding van een fysiotherapeut en een mentor. Tijdens deze bijeenkomsten krijg je meer informatie over vermoeidheid bij chronische ziekten en hoe hiermee om te gaan. Daarnaast ga je samen met de fysiotherapeut kijken wat beweging voor jou kan betekenen. Beweging zorgt namelijk voor verbetering van je algehele conditie en is daarom een belangrijk middel in de strijd tegen vermoeidheid. Het grootste deel van het traject zal dan ook bestaan uit bewegen onder begeleiding van jouw vaste fysiotherapeut. Je hebt voor deelname geen basisconditie nodig en de oefeningen die je moet doen zijn altijd speciaal op jou afgestemd. De mentor staat gedurende het hele traject altijd voor je klaar als je vragen hebt of als je het even niet meer ziet zitten.

Wil je meer informatie? Neem dan een kijkje op de site van Didit: http://www.sportvoorenergie.nl/. Of kijk op hun Facebookpagina: https://www.facebook.com/stichtingdidit/?fref=ts.

POSTED BY Carlo | jan, 21, 2016 |