IMG-20161030-WA0023

Op zondag 30 november 2016 ging ik samen met Youth-R-Well.com naar Body Worlds. Voor mij was dit de eerste keer bij deze organisatie. Toen ik aankwam in het hotel werd ik meteen open ontvangen en was iedereen heel aardig. We begonnen met een kopje koffie of thee, waardoor je meteen andere jongeren leerde kennen. Er waren veel nieuwe jongeren dus werd er als eerste een spel gedaan waarbij wij op alfabetische volgorde van onze voornamen moesten gaan staan. Dit was een leuke manier om elkaars naam te leren kennen. Hierna werd ons gevraagd om op volgorde te gaan staan van hoe lang je al wist dat je reuma hebt. Dit bleek erg uiteenlopend te zijn.

Na deze opdrachten werden er drie lezingen gegeven. Als eerste werd er iets verteld over de organisatie. Toen begon de eerste lezing over Reuma uitgedaagd! Zij geven zelfmanagementtraining aan mensen met reuma. Hierna was er een lezing over Didit. Zij hebben sporttrajecten van een half jaar, waarin je sport voor meer energie en leert hoe je moet omgaan met vermoeidheid. De laatste lezing was een interactieve sessie met een reumaverpleegkundige. We konden onze eigen vragen stellen aan haar. Ik vond het interessant om meer te weten te komen over andere reumavormen en hoe jongeren het ervaren om bij een reumatoloog of reumaverpleegkundige te komen. Dit is voor mij onbekend, omdat ik zelf fibromyalgie heb.

Na de lezingen liepen we met zijn allen richting Body Worlds. Het was erg gezellig en leuk om met zijn allen te kijken hoe het lichaam er van binnen uit ziet en wat er aan de hand is als je reuma hebt. We konden onze bloeddruk meten en kijken wat je metabole leeftijd is, hier kwam uit dat iedereen veel jonger bleek te zijn. Er werd ook nog gefietst en geschommeld en na het schommelen was het tijd voor de groepsfoto. Aan het einde pakte iedereen nog een kaartje met daarop een tekst over wat je kan doen om gelukkiger te worden.

Nadat we van alles hadden geleerd over ons zenuwstelsel, gewrichten, spieren en nog meer, gingen we terug naar het hotel voor een borrel om elkaar nog beter te leren kennen. Dit was een fijne manier om andere jongeren te spreken over reuma en hoe zij er mee om gaan, maar er werd ook gesproken over andere dingen. Toen de borrel afgelopen was moest er natuurlijk ook nog gegeten worden dus ging ik samen met een groepje nog wat eten in Amsterdam. Tijdens het eten werd er open gepraat over opleiding, werk en hoe iedereen om gaat met zijn of haar reuma, maar ook over de organisatie en hoe iedereen de dag vond. Ik vond het een hele leuke en leerzame dag met veel leuke en gezellige mensen. Ik zou zeker weer een keer gaan en raad het ook anderen aan.

Groetjes Eefje

IMG-20161030-WA0014

POSTED BY Carlo | sep, 28, 2016 |