Het NOS berichtte vandaag over een dreigend tekort aan het reumamedicijn sulfasalazine. Ongeveer 16.000 mensen in Nederland gebruiken sulfasalazine. 

De oorzaak ligt bij een tekort aan grondstoffen, waardoor deze grondstoffen er niet meer zijn is niet duidelijk. Op dit moment kunnen medicijnfabrieken het medicijn niet meer produceren en leveren. Alleen de grootste fabrikant, Pfizer, heeft nog een voorraad, maar door de grote vraag raakt deze voorraad ook op.

Fabrikanten beloofden dat het medicijn eind oktober weer geleverd zou worden, maar die deadline is niet gehaald. Het kan zelfs tot januari of maart 2017 duren voor er weer een voorraad is. 

Gebruik jij sulfasalazine en heb zit jij bijna door jouw voorraad heen? Overleg dan met jouw arts wat de alternatieven zijn, vraag snel een recept op bij jouw apotheek of kijk op de site van het Reumafonds voor tips.

 

POSTED BY Carlo | nov, 03, 2016 |