18920845 1704671133171751 2961425084396985383 o

Vorig jaar ben ik naar het najaar-event geweest van Youth-R-Well, daar hadden heel veel mensen het al over het zeilweekend. Ik was daar nog niet met mee geweest, maar door de enthousiaste verhalen besloot ik ook mee te gaan. Ik dacht goed voorbereid te zijn door de vragenlijst voor het spel Gotcha direct terug te mailen en meegestuurde paklijst op te volgen, totdat ik vrijdagmiddag eens ging kijken hoe ik met het openbaar vervoer bij de Loosdrechtse Plassen kon komen. Nou dat kan dus heel moeilijk met het ov. Gelukkig was Jasper van de organisatie een echte regelkoning, en zorgde hij ervoor dat ik een stuk met iemand mee kon rijden (Nog bedankt, Karin!).

Eenmaal aangekomen bij het hotel vanaf waar de boot vertrok naar het Robinson Crusoë-eiland stonden er al een aantal nieuwe vrienden te wachten. Zoals gewoonlijk zijn dat soort momentjes semi-ongemakkelijk, maar dat liep al snel wel los. Als echte bikkels hebben we eerst de boodschappen op de boot geladen en daarna voeren we naar het eiland. Daar kregen we kamers toegewezen en werd er nog een voorstelrondje gedaan met wc-papier. Daarna heb ik nog een rondje meegezeild en ben ik gaan slapen.

Zaterdagochtend heb ik met een klein clubje gekanood. Er zijn kleine eilandjes in het water waar je ook tussen door kan kanoën. Een soort mangrove, erg cool, al zitten er wel wat enge beestjes en krijg je af en toe een tak in je gezicht. Op weg terug naar het eiland vond ik het toch wel wat vermoeiend en was Patrick zo aardig om mij terug naar het eiland te slepen. Die ochtend was ook het Gotcha spel begonnen, ik kan er niet veel over vertellen aangezien ik na de lunch al af was. Bij de anderen leefde het spel heel erg, want ze hadden het nog steeds over de winnaar van vorig jaar. ’s Middags heb ik een heerlijk dutje gedaan en nog gezeild. Eigenlijk heb ik alleen maar gezeild het verdere weekend, wel in verschillende bootjes voor de afwisseling. Persoonlijk houd ik er niet zo van om nat te worden of een wetsuit aan te doen, dus ik heb vooral dingen gedaan waar je droog bij blijft. Maar je kan ook suppen, windsurfen, catamaran zeilen, waterskiën of zwemmen, allemaal begeleidt door fantastische vrijwilligers.

Zaterdagavond en zondagavond waren er lekkere kampvuurtjes en werd er gezellig gekletst en marshmallows geroosterd. Meestal gaan van die kampvuurtjes door tot diep in de nacht, wat ik redelijk irritant vind, want ik ben slecht in zelf kiezen wanneer ik weg ga, ik krijg het altijd koud, zoveel bier drink ik niet en je gaat naar rook stinken. Maar op een weekendje weg met reumaatjes is dat niet. Iedereen is rond één uur klaar om naar bed te gaan, er zijn dekentjes, reumaatjes drinken niet zoveel en er waren maar twee kratten bier, wij zijn hartstikke pro in vuur maken dat je geen stank hebt. Wat ik ook echt heel fijn vond, was de oprechtheid die je voelde nadat iemand vroeg of je een lekker middagdutje had gehad. Normaal voel ik altijd een beetje een veroordelend en sarcastisch ondertoontje in die vraag. Maar nu voelde je echt een gedeelde waardering voor dutjes.

Maandagmiddag was het helaas weer tijd om afscheid te nemen van elkaar. Bij de meeste gelijksoortige activiteiten gaat dat altijd nogal snel, zo van ‘Oke doei, was gezellig’ en doet iedereen zijn best om zo snel mogelijk weg te komen. Nu werd iedereen persoonlijk vaarwel gezegd met een dikke knuffel, wat ik erg lief vond.

Ik vond het een hartstikke leuk weekend! Voor iedereen die er over denkt om volgend jaar mee te gaan of die er ook gewoon wéér is, heb ik nog een aantal tips:

  •         Zorg dat je niet met het openbaar vervoer gaat, want dat is redelijk onmogelijk.
  •         Als je frietjes wil eten, laat dan heel de middag de oven aan staan. Dan komt de brandweer en politie met coole snelle bootjes, slopen ze de keuken waardoor het fornuis niet meer aangesloten kan worden en worden er frietjes gehaald!
  •         Als mensen zeggen dat je niet nat wordt in een boot moet je dit niet geloven, dat wordt je namelijk wel.
  •         Neem anti-muggenspul mee.
  •         Als je s ’ochtends corvee heb, dek dan al de avond van te voren de tafel, dan kan je langer slapen.
  •         Zorg dat je jarig bent in het Pinksterweekend. Er wordt minstens drie keer op de dag voor je gezongen.
  •         Zoek je playlist op van toen je 15 was, die hitjes worden erg gewaardeerd bij het kampvuur.
  •         Regel een Gotcha-buddy zodat je altijd samen naar de wc kan.
  •         Wil je blijvende indruk maken? Win het Gotcha-spel.

Veerle

 

Schermafbeelding 2017 07 02 om 12.48.55       Schermafbeelding 2017 07 02 om 12.50.56

POSTED BY Carlo | jul, 02, 2017 |