Wat doe je als je jarenlang op zoek bent naar de oorzaak van je klachten en uiteindelijke de diagnose fibromyalgie krijgt? “Je neemt afscheid van je gezonde lichaam, en verwelkomt het nieuwe,” schrijft Dinique, “misschien had ik een groot feest moeten geven, zodat iedereen in mijn omgeving zou weten wat ik nou precies heb. Misschien had ik mijn ziekte moeten omarmen met slingers en ballonnen en lekkere dansmuziek.” Ze heeft het niet gedaan, dat feestje om haar diagnose te verwelkomen. In plaats daarvan ging ze door naar de volgende diagnose, omdat de uitvalsverschijnselen in haar lichaam niet bij fibromyalgie pasten. “Een conversiestoornis,” werd haar verteld en dat was het startsein voor nieuwe medicijnen en andere therapie. Dinique laat in haar eerlijke en strijdlustige verhaal zien hoe ze worstelt met haar diagnoses en het onbegrip dat ze vaak tegenkomt. “Mijn wens is om fibromyalgie en conversiestoornis bespreekbaar te maken!” Een boekje voor iedereen die haar daarbij gaat helpen. Dinique Witkam (1995) woont en werkt in in Zeeland. Ze is afgestudeerd Art & Designer en is allround zelfstandig fotografe.

Je kunt haar boek kopen via bol.com.

POSTED BY Linda | mei, 15, 2018 |