Het hebben van reuma kan veel invloed hebben op je leven. Daarnaast heb je als je jong bent met heel andere uitdagingen te maken dan ouderen met deze ziekte. Je volgt een studie, start met een baan en hebt een druk sociaal leven. Je hebt daardoor misschien wel andere prioriteiten en wensen wat betreft de behandeling van je ziekte. Om te zorgen dat artsen je zo goed mogelijk kunnen helpen en de behandeling goed aansluit bij de specifieke wensen en voorkeuren van jongeren met reuma, is het belangrijk om meer te weten te komen over de impact die reuma heeft op het leven van jongeren.

Een groot Europees onderzoek gaat dit nu onderzoeken en hiervoor zullen drie focusgroepen worden georganiseerd. In een groep van ongeveer 5 jongeren zullen we met elkaar bespreken hoe reuma je leven beïnvloed. Ook zullen we kijken naar verschillende vragenlijsten die reumatologen gebruiken en willen we graag je mening hierover.

Wij zoeken jongeren die:

  • Tussen de 18 en 35 jaar oud zijn
  • De diagnose Axiale spondyloartritis (SpA) (Ziekte van Bechterew (AS)) of Artritis Psoriatica (AP) hebben.
  • Deze ziekte al minimaal een jaar hebben.

De focusgroepen duren maximaal twee uur en zullen worden gehouden op zaterdag 9 juni in Utrecht. Je neemt deel aan een van de groepen.

De Focusgroepen worden ingedeeld naar ziekte. Deze indeling is als volgt:

  • 9 juni 11:00 – Artritis Psoriatica
  • 9 juni 14:30 – Axiale spondyloartritis

Wij zorgen voor koffie en thee met wat lekkers erbij en je reiskosten worden vergoed.

Help jij ons mee om de zorg voor jongeren te verbeteren? Geef je dan snel op en vul onderstaand formulier in. Wil je meer weten? Neem dan contact op met Linda (l.vannnieuwkoop@youth-r-well.com)

Klik hier voor het aanmeldingsformulier!

POSTED BY Carlo | mei, 28, 2018 |