Afgelopen augustus zijn wij weer met twaalf jongeren en vijf begeleiders vertrokken naar Texel om onszelf kostelijk te vermaken in een prachtig huis in de Cocksdorp op het mooiste eiland van Nederland, namelijk Texel. Via deze vakantie hoopten we om jongeren met reuma, in de leeftijd van 13 tot en met 15, contact met elkaar te laten leggen en een leuke week samen te hebben. Dit is 100% gelukt. Hier kunnen jullie het verslag van de jongerenvakantieweek 2018 lezen.

De week zijn we begonnen met kennismakingsspelletjes. Op deze manier leerden de jongeren onderling en de begeleiders elkaar beter kennen. Zo wisten ze nu waar iedereen woonde en wat hun lievelingseten was. De rest van de week hebben we elkaar nog beter leren kennen door middel van de verschillende activiteiten die ondernomen zijn.

Lasergamen en de droogvaltocht stonden met stip op nummer één. Ondanks de regen in het begin van de droogvaltocht vond iedereen het fantastisch. De meest bijzondere beesten werden gespot. Tijdens het lasergamen konden we onze competitieve gevoelens eens de vrije loop laten gaan. Wat waren we allemaal fanatiek. Naast deze twee fantastische activiteiten hebben we meegedaan met glow midgetgolf, paardrijden, klimmen in een klimpark, bowlen, hebben we de markt bezocht en zijn we heerlijk uiteten geweest.

Als kers op de taart kregen we een handletter workshop van Elmiezz Texel cadeau. Hier kwamen de meest creatieve kunstwerken aan het licht. Iedereen heeft zijn/haar mooiste creatie gemaakt. Er werd met gave kleuren en sierlijke penselen gewerkt.

Naast Elmiezz Texel is Naomi Kantelberg deze week ook uitgenodigd. Zij heeft de meest mooie foto’s van ons gemaakt. Zowel van ons individueel als van de hele groep. Ondertussen konden we heerlijk op het strand uitwaaien. Het resultaat mag er wezen. Naast de foto’s zijn er ook mooie filmpjes gemaakt. Voornamelijk op de bonte avond was het filmmateriaal niet aan te slepen. Naast dat er heel veel gedanst is, heeft iedereen een optreden verzorgd. Zo was er een gave quiz, meerdere zangtalenten kwamen naar voren, een goocheltruc en was er een gave rap.

Wat voornamelijk centraal stond tijdens de vakantieweek was : weerwolven. Elke dag zijn er meerdere potjes versleten. Het was lachen, gieren en brullen. De grootste weerwolven (leugenaars) en de makste lammetjes (die in de leugens trapten) zijn hier ontdekt. Al met al hebben we een fantastische week gehad waarin we veel hebben gelachen en leuke moment hebben beleefd. Op naar volgend jaar! Lees je dit nou en denk je : dit wil ook meemaken. Wacht niet langer en meld je aan voor de jongerenvakantieweek van 2019. De inschrijving is inmiddels alweer geopend! Tot volgend jaar!

De week werd mede mogelijk gemaakt door NSGK, Stichting Zonnige Jeugd en Mr. August Fentener van Vlissingen Fonds.

NSGK            

POSTED BY Youth-R-Well.com | aug, 25, 2018 |