Inmiddels woon ik al zo’n zeven jaar op mezelf. Vanuit Terneuzen, dat ligt bij de Belgische grens in Zeeland, verhuisde ik naar Tilburg om te studeren, en na twee jaar verhuisde ik naar Amsterdam om een andere opleiding te gaan doen. Als het goed is, en nu echt echt echt, ben ik bijna afgestudeerd, en dan moet ik ook mijn woning uit.

Mensen vragen heel vaak ‘Veer, ga je ooit terug naar Zeeland?’. Verschrikkelijke vraag vind ik dat. Standaard antwoord is meestal dat ik er niks te doen heb en dat het er saai is. Dat is niet zo, grotendeels wel. Ik kon dan ook niet wachten om daar weg gaan en ben ook nooit  van plan geweest om terug te keren. Nu ik al een aantal jaar reuma heb, lijkt het me oprecht ook veel vermoeiender om in the middle of nowhere reuma te hebben.

Misschien ben ik ook gewoon verwend hoor met een 24-uurs economie in Amsterdam. Sommige dingen vind ik ook redelijk bizar dat het kan, maar het is wel handig. Zo ben ik hier al een aantal keer s’avonds naar de dokter geweest. Ja super raar om rond 8 uur s’avonds naar de dokter te gaan, maar zo chill om niet gelijk een halve dag kwijt te zijn. Ik vind sporten niet zo heel leuk, maar is wel belangrijk dat je het doet. Ik woon heel luxe-poes tegenover een sportschool, maar meestal ga ik naar eentje 10 minuten fietsen omdat de vibe daar chiller is. Thuisthuis, in Zeeland, zijn er sowieso maar vier ofzo, en daar moet je dan minstens een kwartier rijden met de auto heen. Dan heb ik al geen zin meer om te gaan hoor. Eigenlijk heb je voor alles in the middle of nowhere een auto nodig. En dan kan je denken ‘chill toch’, maar ik vind dingen op fiets-afstand gewoon heel fijn en voel ik me sportief en milieubewust. Plus soms voel ik me te moe om te autorijden, straks lig ik daar in een sloot.

Soms als ik te moe ben om te koken, dan bestel ik eten, wel met voorwaarde dat het soort van gezond moet zijn. Ja sorry, maar als ik dan thuisthuis maar kan kiezen uit twee pizzabezorgers.. Nu kan ik ook zeggen dat je beter kan shoppen in een grote stad, maar aangezien ik al mijn kleding online koop telt dat nu even niet mee. (Je kan van een aantal shops je retouritems trouwens bij je thuis laten ophalen. Dat is echt de top van decadentie! Heb ik nog maar één keer laten doen hoor, gewoon omdat het kon.)

Aan de andere kant kan het natuurlijk ook heel leuk zijn om ergens in nergens te wonen. Frisse lucht is altijd wel weer een sensatie wanneer ik mijn stadse bubbel verlaat. Of pure stilte, ook heel fijn. En meer kans op een tuintje, want daar is gewoon ruimte voor. Lekker natuur in de buurt en mensen die je vriendelijk groetten op straat.

Volgens mij klinkt dit allemaal erg alsof ik een verwende stadse prinses ben geworden die heel gemakzuchtig is. Dat is misschien ook wel zo. Laten we eerlijk zijn het is gewoon allemaal heel handig en scheelt soms echt als je een slechte dag hebt en dat er luie opties zijn. Maar ik wil vooral niet meer terug omdat ik daar allemaal mensen tegenkom die ik niet mag en die altijd over iedereen wat lelijks te zeggen hebben omdat er verder niks te doen is. Moet ik daar weer hoi tegen zeggen en aardig doen. En dát vind ik het vermoeiends van allemaal.

POSTED BY Veerle | sep, 12, 2018 |