Ik ben al een tijdje op zoek naar een goede winterjas, een echt goede warme jas. En dan liefst ook eentje die niet te lelijk is, hij moet wel een capuchon hebben en die moet dan weer zonder bontkraagje zijn. Hoofdzaak is toch wel dat hij warm is. Mijn huidige winterjas is wel warm, maar is heel raar verkleurd. Hij was eerst blauw, nu heeft ie vage paarse vlekken door rare verkleuringen. Zelf dacht ik dat het niet zo opviel. Vorig jaar vroeg iedereen echter of ik een nieuwe jas had omdat het blijkbaar nogal opvallend is. Eigenlijk ziet het er gewoon niet meer uit zag ik nu ik hem deze herfst weer uit de kast trok.

Die blauw-paarse jas heb ik al vijf jaar. Ik kreeg hem van mijn moeder nadat ik diezelfde zaterdagochtend aan haar had verteld dat ik echt reuma bleek te hebben. Ik weet nog wel dat we s ’middags naar de stad gingen en dat ze toen zo heel schuldig vroeg of de jas die ik toen aan had wel warm genoeg was. Nou niet echt, dus kreeg ik een ultra warme blauwe jas mét capuchon, zónder bontkraagje van haar.

Vijf jaar deze jas en dus al vijf jaar reuma. Mijn jas en ik hebben al veel meegemaakt, niet te dingen die ik had gehoopt als je mijn 21-jarige-zelf had gevraagd wat ik toen in mijn vijfjarenplan had te hopen zien. Nog steeds niet afgestudeerd, geen contact meer met mijn vader, single, altijd blut, niet erg bereisd. Ik had wel wat beters verwacht van mijn leven voordat ik deze jas had.

De zoektocht naar een nieuwe jas gaat ook niet zo voortvarend, net zoals mijn leven. Eigenlijk vind ik mijn jas nog wel best, net zoals mijn leven. Maar ik weet zeker ook dat het nu gewoon tijd is voor wat nieuws. Een nieuw jas, een nieuw vijfjarenplan. (haha klinkt echt alsof ik een oude zakenman ben met m’n vijfjarenplannen). Daarom neem ik nu ook afscheid van jullie, het is tijd voor nieuwe dingen in mijn leven. Ik weet nog niet wat voor nieuwe dingen, net zoals ik ook nog niet weet hoe mijn nieuwe jas er uit gaat zien. Maar ik weet zeker dat af en toe wat nieuws in je leven een grote verbetering kan brengen!

POSTED BY Veerle | nov, 02, 2018 |