Jente ontmoette de liefste kinderreumatoloog die ze zich ooit kon wensen in het Sofia Kinderziekenhuis. Ze noemde haar “dokter Suikerbuik.’ “Daar bedoelde ik niets vervelends mee,” schrijft Jente, “ik gaf haar die naam omdat ze zo enorm lief en aardig was.” Als klein meisje kreeg Jente jeugdreuma en in dit ontroerende verhaal laat ze zien hoe dat was, en is. “De ander’ speelt in dat verhaal een belangrijke rol. Zo was er die dokter Suikerbuik maar ook een medisch secretaresse met reuma, voor Jente een inspirerend voorbeeld. “Ik zag wat je allemaal kon bereiken ondanks je reuma. Hoe je toch zo leuk kon zijn en hoe goed je juist anderen kon helpen. ” “Eb en vloed’ is een eerlijk en openhartig boek, voor jongeren met en zonder reuma, en zeker ook voor professionals die willen weten wat er voor nodig is om als een dokter Suikerbuik jongeren met een (chronische) aandoening te helpen. Jente Koetje (1997) studeert en woont in Eindhoven. Ze studeert HBO toegepaste psychologie en wil later graag een baan kiezen waarin ze jongeren of kinderen met een (chronische) aandoening kan helpen.

Je kunt haar boek kopen via bol.com

POSTED BY Linda | nov, 20, 2018 |