Heb je reumatoïde artritis en vind je ook dat toekomstige patiënten een zo goed mogelijk toekomstperspectief verdienen? Meld je dan aan voor de opleiding tot Patient Partner. Patient Partners zijn mensen met reumatoïde artritis (RA), die een opleiding gevolgd hebben in het gewrichtsonderzoek bij RA. Als docent geven zij scholing over RA aan artsen, artsen in opleiding en andere zorgprofessionals. De Patient Partner demonstreert het gewrichtsonderzoek, besteedt aandacht aan de anamnese en geeft inzicht in de gevolgen van reumatoïde artritis voor het dagelijkse leven.

Patient Partners Nederland zoekt mensen die:
– De diagnose reumatoïde artritis (RA) hebben;
– De ziekte hebben verwerkt en er goed mee kunnen omgaan;
– Wonen in de provincie Utrecht, Zuid Holland of in Amsterdam en omgeving;
– Contactuele eigenschappen hebben en zich goed kunnen presenteren;
– Zelfstandig kunnen reizen per auto of openbaar vervoer;
– In staat zijn zich de medische termen eigen te maken;
– Een hbo werk- en denkniveau hebben;
– Voldoende tijd hiervoor vrij kunnen maken en in ieder geval op dinsdagen beschikbaar zijn.

Wat krijg je ervoor terug:
– Gedegen opleiding;
– Regelmatige nascholing;
– Vrijwilligersvergoeding;
– Reiskostenvergoeding.

De opleiding start uiterlijk half december a.s. en bestaat uit een thuisstudie/e-learning van 3 maanden, een kijkstage in een van de universiteiten en een driedaagse interne praktijktraining in maart/april 2020. Toelatingsgesprekken worden gehouden in november 2019.

Meer informatie vind je op https://patientpartners.nl.

POSTED BY Carlo | aug, 12, 2019 |