Meedenken in wetenschappelijk onderzoek en kwaliteit van zorg

Tweedaagse workshop voor mensen met jeugdreuma (18+) en ouders

Steeds vaker worden wij als patiënten en ouders gevraagd om mee te denken in zorg en onderzoek. Behandelaars en onderzoekers willen graag onze mening horen, om te zorgen dat hun projecten beter aansluiten bij wat voor ons belangrijk is. Het is altijd fijn om gevraagd te worden, maar hoe doe je dat? Daarover gaat deze tweedaagse workshop voor mensen met jeugdreuma (18+) en ouders.

Na deze twee zaterdagen weet je hoe je vanuit jouw ervaring met jeugdreuma invloed kan uitoefenen. Bij voorbeeld in wetenschappelijk onderzoek, het opstellen van een behandelrichtlijn, het schrijven van een onderzoeksagenda, of bij het verbeteren van de zorg. Ook begrijp je beter hoe deze projecten in elkaar zitten, en in welk onderdeel jij de meeste kans hebt om het verschil te maken. En welke rollen er voor patiënten en ouders zijn, en welke rol het beste bij jou past. En tot slot hoe je jouw eigen ervaring kan verbreden naar de ervaring van andere mensen met jeugdreuma en ouders.

Er lopen op dit moment verschillende jeugdreuma-projecten, waar je na afloop van deze twee dagen meteen een bijdrage aan kunt leveren.  Dus … lees je redelijk makkelijk Engels en ben je niet al te bang voor statistiek, meld je nu aan. Stuur een mailtje naar Casper Schoemaker: casper@jeugdreumavereniging.nl

Deze tweedaagse workshop wordt gegeven door Casper Schoemaker en Maarten de Wit. Casper is als vader van een dochter met jeugdreuma actief binnen de Jeugdreumavereniging, en initiatiefnemer van de onderzoeksagenda jeugdreuma. Daarnaast is hij adviseur patiëntenparticipatie in het Wilhelmina Kinderziekenhuis.  Maarten is een ervaren trainer van patiëntpartners en zelf als patiëntpartner betrokken bij internationaal reuma-onderzoek. Zij gaven deze workshops eerder, in 2016 en 2017.

De eerste workshop-dag is op zaterdag 30 november, van 10-16 uur in Utrecht. De tweede dag is op 11 of 18 januari 2020; afhankelijk van de voorkeuren van de deelnemers. Er kunnen maximaal 12 mensen meedoen. Deelname is gratis.

Ben je enthousiast, of heb je vragen: stuur een mailtje naar Casper: casper@jeugdreumavereniging.nl

POSTED BY Youth-R-Well.com | okt, 30, 2019 |