Wereldreumadag

Op 12 oktober is het weer de jaarlijks terugkerende Wereldreumadag. Vorig jaar vierden we met Youth-R-Well rond die dag ons jubileum met een heerlijk galadiner in Utrecht met chique eten, een hoop gezelligheid, een fanatieke quiz en wijze sprekers. Dit was voor mij de eerste keer dat ik meedeed aan YRW-event rondom deze datum, wat het extra speciaal maakte. Na het gala zijn we nog met een groepje de stad in gegaan, wat ook ontzettend gezellig was.

Hoewel we dit jaar ook plannen hadden voor op 10 oktober, hebben we dit helaas moeten annuleren. Heel jammer natuurlijk, en grotendeels het gevolg van de coronacrisis. We gaan maar duimen dat het volgende event wél door kan gaan en het weekend in juni ook! Ik zelf heb het in ieder geval erg gemist dit jaar – ik zou meegaan met het weekend naar Zeeland…

Nou is Wereldreumadag natuurlijk niet alleen een dag voor Youth-R-Well – integendeel. Op deze dag wordt er aandacht gevraagd voor alle aandoeningen die onder het parapluutje ‘reuma’ vallen, of het jeugdreuma is of bijvoorbeeld artrose. Ik vind dit heel belangrijk, vooral vanwege de onzichtbaarheid die ik al vaker heb besproken in mijn columns. Reuma is aan de buitenkant niet altijd te zien, en daarom is het zo belangrijk dat er meer begrip gecreëerd wordt.

Toen ik zelf hoorde van het bestaan van deze dag, ben ik meteen mee gaan doen met sociale media acties om bekendheid te vergroten. Ik weet zelf niet of er op dit moment zo’n actie is, maar wél is er in ieder geval een inhaalcollecteweek van 12 t/m 24 oktober. Deze collecte voor ReumaNederland wordt gezamenlijk georganiseerd met de Hartstichting en het Longfonds, twee andere belangrijke stichtingen. Mocht jij nou een paar uurtjes over hebben om een rondje te doen in je eigen wijk, kun je je op de site van ReumaNederland aanmelden. Ik ga zelf in ieder geval meedoen.

POSTED BY Youth-R-Well.com | okt, 12, 2020 |