Gebruik jij medicijnen voor jeugdreuma? Dan zoeken we jou!

Het Nivel, de Sint Maartenskliniek, het MUMC+ en het UMCG doen samen onderzoek naar medicijngebruik bij kinderen en jongeren met jeugdreuma. Het gebruik van medicijnen kan makkelijk zijn, maar soms is het ook best lastig. Daarom willen we graag weten hoe dat bij jou is, en wie jou helpen bij het gebruik van geneesmiddelen. Met dit onderzoek willen we nagaan hoe we kinderen en jongeren met jeugdreuma en hun ouders beter kunnen ondersteunen in het omgaan met jeugdreuma en het nemen van medicijnen.

Jij kan ons helpen door online een korte vragenlijst in te vullen. De vragen zullen onder andere gaan over welke medicijnen je gebruikt, hoe je deze medicijnen gebruikt, welke hulp je hierbij krijgt, en wat voor hulp je nog zou willen krijgen. Je kan de vragenlijst invullen als:

  • Je niet ouder bent dan 25 jaar;
  • Je de diagnose jeugdreuma hebt;
  • Je medicijnen voor jeugdreuma volgens een vast schema gebruikt.

Let op! Als je jonger dan 12 jaar bent mag je de vragenlijst niet zelf invullen maar moeten je ouders dit doen. Als je jonger dan 16 jaar bent heb je toestemming van je ouders nodig om de vragenlijst in te vullen.

Meer informatie over het onderzoek kan je vinden via deze link.

Het invullen van de vragenlijst duurt maximaal 10 minuten en je zou ons er enorm mee helpen! Het invullen van de vragenlijst kan via deze link.

POSTED BY Rebecca | jan, 30, 2023 |