11 juni 2024: Vakantie

Dinsdag 11 juli was alweer de laatste meeting voor de zomerstop van ‘Jouw Ervaring, Mijn Toekomst’. Deze maand ging de meeting over vakantie! Hoe houd je dagjes uit vol? Neem je de rolstoel mee? Hoe neem je medicatie mee in het vliegtuig of de auto? Al dit soort vragen werden besproken tijdens de meeting. Lang reizen met reuma kan natuurlijk lastig zijn. Je kan last krijgen van stijve gewrichten en het is erg vermoeiend. Veel ‘reumaatjes ;)’ nemen een rolstoel mee. Sommigen hebben die alleen op het vliegveld nodig en huren er dan eentje op het vliegveld. Anderen nemen weer de eigen rolstoel mee om ook op de vakantiebestemming te kunnen gebruiken. Het kan namelijk ook fijn zijn als je een lang dagje weggaat, om dan af en toe even in de rolstoel te zitten om bij te komen. Ook kan het helpen om tussendoor even kort te slapen of gewoon even uit te rusten.

Medicatie is natuurlijk ook een puntje om rekening mee te houden als je op vakantie gaat. Soms moet je medicatie namelijk gekoeld blijven. Dan kan het handig zijn om een koeltas bij je te hebben. In het vliegtuig zou je ook aan de vliegmaatschappij kunnen vragen of de medicatie tijdens de vlucht in de koelkast van de stewardessen bewaard mag worden.

Als je vaccinaties nodig hebt voor je vakantiebestemming, is het goed om hier op tijd bij te zijn! Overleg samen met je reumatoloog welke vaccinaties je nodig hebt en of dit goed met jouw medicatie samen kan. Misschien is het nodig om je medicatie/ injectie/ infuus even te verplaatsen.

Het kan ook zijn dat je het spannend vindt om op vakantie te gaan. Misschien ben je bang dat de reuma opvlamt of dat je infecties oploopt doordat je afweerremmers gebruikt. Overleg dit dan ook met je reumatoloog. Misschien weet de reumatoloog een oplossing of kent hij een arts op jouw vakantiebestemming!

Naast alle vragen en tips hebben we natuurlijk ook nog lekker gekletst. Zo kwamen we alvast helemaal in de vakantiestemming! Fijne zomer en tot in september!

POSTED BY Rebecca | jun, 15, 2024 |