Weekend Overloon 2024

Dit jaar vond het weekend voor jongeren vanaf achttien jaar plaats van 7 t/m 9 juni, en gingen we met 23 man naar het mooie Overloon. Het werd een zonovergoten weekend met een prettige temperatuur, waarin we de hele dagen bezig waren met gezellige activiteiten. Zo zijn we naar de dierentuin geweest, hebben we een pubquiz gespeeld en werden we fanatiek met een sportactiviteit. Natuurlijk was er tussendoor ook tijd voor rust, om even het bed in te kruipen of gewoon te doen waar je zin in had! Lees hier hoe de jongeren dit weekend hebben ervaren.

Het weekend in Overloon 2024 was de aller eerste keer dat ik in contact kwam met Youth-R-Well. Van te voren had ik amper een idee van wat de organisatie allemaal deed en ik wist alleen dat er een weekend werd georganiseerd voor jong volwassenen met reuma. Ik vond het best spannend om mee te gaan maar zodra ik kennis maakte met de anderen voelde het goed. Tijdens het weekend hebben we veel leuke en informatieve activiteiten gedaan. Het was fijn dat je je grenzen kunt aangeven als iets niet lukt en dat mensen het ook begrijpen. Voor het eerst in een lange tijd dat ik eindelijk begrip kreeg en erkenning. Ookal kom je alleen en voel je je soms alleen, hier ben je samen.

Geschreven door Anne

Vrijdag was de eerste dag, toen kwamen we aan en kregen we een broodje knakworst. Daarna gingen we kennismaken en het spel ‘over de streep’ spelen. Vervolgens zijn we in groepen verdeeld en speelden we spelletjes. Dit was grappig en een leuke manier om iedereen te leren kennen. In de vrije tijd ‘s avonds hebben we gewandeld en spelletjes gedaan. Degenen die moe waren, konden gaan slapen, maar wij konden nog doen we wat we wilden.

Zaterdag stond het uitje naar het ZooParc op het programma. Daar werden we opnieuw verdeeld in groepen met een fotochallenge door de hele dierentuin. De uitslag kregen we ‘s avonds. Daarna was er lunch en gingen we met een aantal terug naar het park om te zwemmen. In de avond aten we friet en was er een pubquiz. Deze was best lastig.

Zondagochtend begonnen we met ontbijt en opruimen. Daarna gingen we sport- en spelactiviteiten doen met een fijne warming-up. Daarvan vonden we het vangspel met pionnen en pittenzakken het leukst! Voor de lunch hadden we nog vrije tijd en speelden we Jeu de Boules. Na de lunch gingen we inpakken en namen we afscheid. Het was een leuk, maar helaas kort weekend! We vonden het een geslaagd evenement!

Geschreven door Aniek en Sanne

POSTED BY Rebecca | jun, 29, 2024 |