Volgend jaar weer van de partij

Duizenden mensen trokken half juni naar Wenen om met elkaar informatie uit te wisselen over reuma. Reumatologen, andere reumazorgprofessionals en mensen met reuma inspireerden elkaar om nog meer te bereiken voor mensen met reuma. Ik heb het over EULAR. EULAR (European Alliance of Associations for Rheumatology) is een Europese samenwerking tussen reumatologen, paramedici en mensen met reuma. Door het geven van voorlichting en het ondersteunen van onderzoek wil EULAR reuma helpen voorkomen, genezen en beter behandelbaar te maken.

Ook de Nederlandse reumajongeren doen mee aan EULAR. YRW is lid van PARE. PARE (People with Arthritis / Rheumatism in Europe) is een belangrijk onderdeel van EULAR. Young PARE is de werkgroep binnen EULAR die ernaar streeft om de kwaliteit van leven van jongeren (18 tot 35 jaar oud) met een reumatische aandoeningen in Europa te verbeteren. Die jongerenwerkgroep bestaat al bijna tien jaar en wordt door de professionele aanpak en het enthousiasme van jongeren steeds groter.

Maar zoals voorzitter Nicole Kuijf in ReumaMagazine zei: “Dit jaar zijn we niet in Wenen. Volgend jaar gaat we weer een presentatie inleveren om deel uit te maken van dit Europese netwerk.” Ze is vastberaden om ook deze taak weer op te pakken. De nieuwe voorzitter van YRW heeft nog meer plannen, vertelde ze in datzelfde interview. “Ik ga bijeenkomsten van alle commissies bijwonen. Daarna laat ik de activiteiten natuurlijk over aan de leden van die commissies. Maar ik heb dan wel het overzicht, de helicopterview, ik weet wat waar gebeurt en hoe we elkaar kunnen helpen en versterken.” Nicole wiljongeren met reuma niet alleen dichter bij elkaar te brengen, maar ook laten kennismaken met verschillende vormen van reuma. “Er is meer dan jeugdreuma alleen. Ik wil verbanden leggen tussen de verschillende groepen.” Die kans biedt EULAR ook. Werk aan de winkel! Ik ben ervan overtuigd dat YRW volgend jaar op EULAR een geweldig geluid uit Nederland laat horen!

 

Noortje Krikhaar, hoofdredacteur van ReumaMagazine, schrijft voor deze site voortaan over stukken uit dit landelijk blad voor mensen met reuma. Kijk op reumamagazine.nl.

POSTED BY Rebecca | jul, 10, 2024 |