Columns

Reuma kan veel invloed hebben op het leven van jongeren, maar dat is niet altijd zichtbaar voor anderen. Daarom willen we graag de ervaringen van jongeren delen. Welke keuzes moet je maken? Waar moet je voor opletten? Hoe ga je om met tegenslagen of hele positieve momenten? Onze columnisten schrijven elke twee weken over hun leven met reuma en aanverwante zaken.

Columnisten

Veerle
Iedere eerste dag van de maand verschijnen de columns van Veerle. Veerle is een drieëntwintige jarige Zeeuwse die verhuisd is naar Amsterdam voor haar studie Cultureel Erfgoed. In november 2013 kreeg ze de diagnose Artritis Psioriatica, maar tot op heden heeft ze het er nauwelijks over. Ze vindt het dan ook spannend om over zichzelf en haar reuma te gaan schrijven. Naast reumapatient is Veerle een nieuwsgierige meid, cultuurliefhebber, een sarcast en een theeleut.

Heleen
De columns van Heleen verschijnen elke derde week van de maand. Heleen is tweeëntwintig en heeft Reumatoïde Artritis. Onder andere vanuit haar studie Menswetenschappen denkt ze na over de grote en kleine vragen die bij het hebben van reuma komen kijken in haar verleden, het heden en de toekomst.

Philine
Anderhalf jaar heeft Philine columns geschreven voor Youth-R-Well.com en toen was ze naar eigen zeggen uitgeschreven. Alles was aan bod moest komen is aan bod geweest. Philine is vierentwintig jaar en studente bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ze is een vrolijke, sociale meid, een bezige bij. Maar dan een bij met reuma. Ze heeft sinds haar dertiende poly-articulaire JIA. In de columns van Philine lees je alles over haar leven (met reuma).

Linda
Linda heeft anderhalf jaar columns geschreven voor Youth-R-Well.com. In oktober 2014 is ze begonnen aan haar wereldreis en heeft Philine het van haar overgenomen. Linda is vierentwintig en heeft Artritis Psoriatica. Daarnaast heeft ze ook een passie voor dansen en reizen. In haar columns lees je hoe de reuma het leven van Linda positief en negatief beinvloed heeft.

Marijn
Marijn heeft maar liefst vier jaar lang voor Youth-R-Well.com geschreven. Begin 2013 heeft ze het stokje aan Heleen en Linda doorgegeven, maar haar columns zijn uiteraard nog wel te lezen op deze website. Marijn schreef altijd op beeldende wijze en met veel humor hoe de reuma haar soms heel erg in de weg stond. Wil je de columns van Marijn in handen hebben of cadeau geven aan een vriend, vriendin of iemand uit je familie? Op deze pagina kan je de twee columnbundels, Poezenoren en #lolreuma, bestellen.